Τελευταία Νέα
Διεθνή

H PDVSA άσκησε έφεση στην απόφαση για την κατάσχεση της θυγατρικής της, Citgo Holding

H PDVSA άσκησε έφεση στην απόφαση για την κατάσχεση της θυγατρικής της, Citgo Holding
H πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας εφεσιβάλλει την απόφαση, με την οποία η καναδική εταιρεία αποκτά την κυριότητα των μετοχών της θυγατρικής της, PDV Holdings
Έφεση άσκησε η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας Petroleos de Venezuela SA σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου του Delaware, που έδινε το δικαίωμα στην καναδική εταιρεία εξόρυξης χρυσού να εκμεταλλευθεί τα περιουσιακά στοιχεία της PDVSA στις ΗΠΑ.  
H πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας εφεσιβάλλει την απόφαση, με την οποία η καναδική εταιρεία αποκτά την κυριότητα των μετοχών της θυγατρικής της, PDV Holdings, ιδιοκτήτρια του αμερικανικού διυλιστηρίου πετρελαίου Citgo.
Η Crystallex ζητούσε την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση για την εθνικοποίηση των δραστηριοτήτων εξόρυξης χρυσού το 2008 από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, αναφέρει το Reuters.
Πρόκειται για περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια και τόκους ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, που επιδικάστηκαν από διαιτητικό δικαστήριο της Παγκόσμιας Τράπεζας το 2016.
Ο δικαστής αποφάνθηκε στις 9 Αυγούστου 2018 ότι τα περιουσιακά στοιχεία της Citgo Holding υπόκεινται σε κατάσχεση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης