Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ κατατάσσει την Κύπρο στις χώρες με μαύρο χρήμα και ύποπτα ρωσικά κεφάλαια

Κύπρος: Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ κατατάσσει την Κύπρο στις χώρες με μαύρο χρήμα και ύποπτα ρωσικά κεφάλαια
Η Κύπρος συνεχίζει να φιλοξενεί έναν μεγάλο όγκο ύποπτων ρωσικών κεφαλαίων και επενδύσεων
Αιχμές κατά της Κύπρου για ξέπλυμα χρήματος και ύποπτα ρωσικά κεφάλαια με αντάλλαγμα την έκδοση διαβατηρίων, αφήνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Αυτό αποκαλύπτει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», υπογραμμίζοντας ότι «η Κύπρος κατονομάζεται με δυσμενή σχόλια σε έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης που κατατέθηκε στο Κογκρέσο».
Συγκεκριμένα ο υφυπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, Sigal Mandelker, σε έκθεσή του προς το Κογκρέσο άφησε σοβαρές αιχμές κατά της Κύπρου για «ύποπτα» ρωσικά κεφάλαια, περιλαμβάνοντάς την μαζί με τη Λετονία στις χώρες, που απασχολούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ γι' αυτό το ζήτημα.
Στην ενότητα, που αφορά στην Κύπρο, o Mandelker υποστηρίζει ότι «η Κύπρος συνεχίζει να φιλοξενεί έναν μεγάλο όγκο ύποπτων ρωσικών κεφαλαίων και επενδύσεων».
Οι αμερικανικές Αρχές είχαν εξαγγείλει στις 6 Απριλίου κυρώσεις κατά ρωσικών εταιρειών και Ρώσων επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων ο Oleg Deripascka και ο Victor Velkeberg. Η Κύπρος «πάγωσε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο επιχειρηματιών, αναφέρουν οι αμερικανικές Αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης