Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τη Δευτέρα (27/8) «κληρώνει» για τον νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ - Ανοίγει ο «δρόμος» για τον ανασχηματισμό

Τη Δευτέρα (27/8) «κληρώνει» για τον νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ - Ανοίγει ο «δρόμος» για τον ανασχηματισμό
Ανάγκη ισχυροποίησης των κομματικών μηχανισμών λόγω της μακράς προεκλογικής περιόδου διαπίστωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ
Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018 θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εκλέξει τον νέο γραμματέα του κόμματος, γεγονός που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για τον ανασχηματισμό και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τα νέα πρόσωπα που θα βρεθούν σε κυβερνητικούς θώκους.
Η παραπάνω απόφαση έλαβε χώρα κατά τη σημερινή (24/8) συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο διεξήχθη σε καλό κλίμα –σαφής η προσπάθεια να διαψευσθούν φήμες ότι υπάρχει κόντρα μεταξύ κορυφαίων στελεχών, όπως ο Νίκος Παπάς και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος- ενώ επικεντρώθηκε στα δεδομένα της νέας περιόδου και τα αυξημένα καθήκοντα που δημιουργεί.
Η ανάγκη για την αλλαγή του γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος οφείλεται και σε αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί στη λειτουργία του και φυσικά στο γεγονός ότι η χώρα έχει εισέλθει σε μία μακρά προεκλογική περίοδο και ως εκ τούτου ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ισχυροποιηθεί ώστε «να δώσει τις απαιτούμενες μάχες το επόμενο διάστημα».
Επιπρόσθετα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου εξετάσθηκε και η πολιτική συγκυρία, η στρατηγική την οποία ακολουθούν τα υπόλοιπα κόμματα.
Διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων και πόσο έντονες και εμφανείς έχουν γίνει οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.
Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι βασικό ζητούμενο στη νέα περίοδο είναι η υλοποίηση ενός συνεκτικού πολιτικού σχεδίου που αφορά την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση των εργαζόμενων, τη στήριξη της μισθωτής εργασίας, τις θεσμικές αλλαγές και συγκεκριμένες πολιτικές για τη νεολαία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης