Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συριακή κρίση: Στις 11/9 αναμένεται να ξεκινήσει ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών υπό τον ΟΗΕ στη Γενεύη

Συριακή κρίση: Στις 11/9 αναμένεται να ξεκινήσει ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών υπό τον ΟΗΕ στη Γενεύη
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Staffan de Mistura, προσκάλεσε το Ιράν, τη Ρωσία και την Τουρκία 
Εντός του ερχόμενου μήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο νέος γύρος συνομιλιών για το συριακό ζήτημα, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Γενεύη, όπως ανέφερε σήμερα (24/8) η εκπρόσωπος του ειδικού απεσταλμένου, Staffan de Mistura.
Ειδικότερα, η εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Staffan de Mistura, προσκάλεσε το Ιράν, τη Ρωσία και την Τουρκία να συμμετάσχουν στις στνομιλίες για τη δημιουργία της Συνταγματικής Επιτροπής για τη Συρία, με την πιθανότερη ημερομηνία των συνομιλιών να ορίζεται για τις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2018.
Μάλιστα, τις παραπάνω συνομιλίες αναμένεται να ακολουθήσουν και παράλληλα συνομιλίες στις οποίες θα συμμετάσχει και η πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς ωστόσο να γίνονται ακόμα γνωστές οι σχετικές ημερομηνίες διεξαγωγής.
Σημειώνεται ότι σήμερα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κατά τις τελευταίες 24 ώρες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 15 παραβιάσεις της Κοινής Συμφωνίας για κατάπαυση πυρός, τόσο στην περιοχή της Λατάκια όσο και στο Χαλέπι.
Παράλληλα, η ανακοίνωση πρόσθεσε ότι το τελευταίο 24ωρο, συνολικά 335 άτομα στη Συρία δέχθηκαν ιατρική βοήθεια.
Το ζήτημα της Συρίας βρέθηκε στο επίκεντρο και της σημερινής συνάντησης μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Τουρκίας και Ρωσίας, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι οποιαδήποτε στρατιωτική λυση στη βορειοδυτική πόλη Ιντλίμπ θα ήταν «καταστροφική».
«Η διαφύλαξη της ζώνης αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ είναι σημαντική τόσο από ανθρωπιστικής άποψης όσο και σε ότι αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τούρκος ΥΠΕΞ, Mevlut Cavusoglu, προσθέτοντας ότι μία στρατιωτική λύση «θα ήταν καταστροφική όχο μόνο για την Ιντλίμπ, αλλά και για το μέλλον της Συρίας».
Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Μάιο, η περιοχή του Ιντλίμπ έχει χαρακτηριστεί ως «ζώνη αποκλιμάκωσης», γεγονός που σημαίνει ότι απαγορεύονται ρητά οι επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης