Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καθυστερούν οι κυβερνητικές αλλαγές - O πρωθυπουργός μετακινεί τα πιόνια στη σκακιέρα του ανασχηματισμού

Καθυστερούν οι κυβερνητικές αλλαγές - O πρωθυπουργός μετακινεί τα πιόνια στη σκακιέρα του ανασχηματισμού
Αναμένονται ανοίγματα προς στελέχη προερχόμενα από την κεντροαριστερά
(upd)Με τον ανασχηματισμό προ των πυλών και το βλέμμα στραμμένο στις αλλαγές που επίκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στην Κουμουνδούρου στις έξι, σήμερα το απόγευμα.  
Το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό και σύμφωνα με πληροφορίες ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων που θα απασχολήσουν το συμβούλιο βρίσκονται η νέα μεταμνημονιακή πορεία του κόμματος και οι δράσεις παροχών που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση στη ΔΕΘ.
Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν ο Αλέξης Τσίπρας θα ανοίξει τα χαρτιά του και θα συζητήσει με  τα μέλη του συμβουλίου για τις αλλαγές των προσώπων που προτίθεται να κάνει στο κόμμα του.
Πάντως οι πληροφορίες που διακινούνται στο παρασκήνιο έχουν δημιουργήσει εσωκομματικές τριβές μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης ενώ το μόνο σίγουρο όπως διαφαίνεται είναι η μετακίνηση του  Πάνου Σκουρλέτη στην Κουμουνδούρου ο οποίος αναμένεται να αναλάβει γραμματέας του κόμματος.
Την ίδια στιγμή, οι ζυμώσεις για την επικείμενη αλλαγή του υπουργικού συμβουλίου είναι έντονες καθώς είναι πλέον θέμα ημερών ο ανασχηματισμός.  Πάντως μέχρι την ώρα της ανακοίνωσης, όπως όλα δείχνουν τα σενάρια θα διαδέχονται το ένα το άλλο με τα «πιόνια να αλλάζουν συνεχώς θέση στη σκακιέρα» που έχει μπροστά του ο Αλέξης Τσίπρας.
Τον τελευταίο λόγο βέβαια έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος θα έχει το χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο να μελετήσει, να βρει τις ισορροπίες και να καταλήξει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Οι πληροφορίες που διακινούνται παρασκηνιακά τις τελευταίες ώρες, θέλουν τον Νίκο Παππά να επιθυμεί να αποχωρήσει από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και είτε να κατευθυνθεί προς το Οικονομίας, χαρτοφυλάκιο το οποίο κατλεει ο και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είτε στο υπουργείο Εσωτερικών για το οποίο αρχικά ακουγόταν το όνομα του Χρήστου Σπίρτζη.
Σε ότι αφορά τα υπουργεία που θεωρείται δεδομένο μέχρι αυτή την ώρα ότι θα αλλάξουν σκυτάλη, είναι το Εσωτερικών καθώς και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο αποτελεί και μεγάλο πονοκέφαλο για τον πρωθυπουργό ενώ δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί σε αυτό εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος.
Ο Γιάννης Δραγασάκης αναμένεται να διατηρήσει μόνο την ιδιότητα του αντιπροέδρου ενώ στην περίπτωση που ο Νίκος Παππάς μετακινηθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στη θέση του πιθανότατα να τοποθετηθεί ο νυν γενικός γραμματέας στοι ίδιο υπουργείο, Λευτέρης Κρέτσος.
Στα πρόσωπα που ακούγεται έντονα ότι θα εγκαταλείψουν τον υπουργικό τους θώκο συγκαταλέγονται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τον οποίο αναμένεται να αντικαταστήσει ο νυν υφυπουργός του, Νεκτάριος Σαντορινιός, καθώς και η Λυδία Κονιόρδου από το υπουργείο Πολιτισμού.
Παράλληλα, έντονο είναι το παρασκήνιο σε ότι αφορά τις κρούσεις του Μεγάρου Μαξίμου σε πρόσωπα που δεν προέρχονται και δεν ταυτίζονται με την παραδοσιακή κομματική δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για βολιδοσκόπηση σε «καραμανλικά» στελέχη όπως ο  πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, η Κατερίνα Παπακώστα και ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος.
Πρόκειται για στελέχη που προέρχονται από τη ΝΔ και συγκεκριμένα από τη λεγόμενη «καραμανλική» πτέρυγα ενώ και οι τρεις έχουν διαγραφεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αν και οι ίδιοι δεν σχολιάζουν και δεν επιβεβαιώνουν τα σενάρια που τους θέλουν να συμμετέχουν στο επικείμενο υπουργικό συμβούλιο, τα ονόματά τους βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη συζήτηση για τον ανασχηματισμό.
Ταυτόχρονα, αναμένονται ανοίγματα προς στελέχη προερχόμενα από την κεντροαριστερά.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης