Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Μόσχα την αύριο (24/8) ο Cavusoglu, συνομιλίες με τον Ρώσο ΥΠΕΞ

Στη Μόσχα την αύριο (24/8) ο Cavusoglu, συνομιλίες με τον Ρώσο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Cavusoglu – Lavrov αύριο (24/8), στη Μόσχα
Συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Sergey Lavrov θα έχει αύριο Παρασκευή (24 Αυγούστου 2018) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zaharova.
«Στις 24 Αυγούστου ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov θα έχει συνομιλίες με τον επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος θα πραγματοποιήσει στην Μόσχα σύντομη επίσκεψη εργασίας.
Στην έκτη εντός τους τρέχοντος έτους συνάντηση των υπουργών των δύο χωρών, ιδιαίτερη προσοχή προγραμματίζεται ότι θα δοθεί στα προβλήματα που σχετίζονται με την διευθέτηση της συριακής κρίσης.
Θα συζητηθούν ζητήματα από κοινού συντονισμού, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, εντός του 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί η παράδοση της πρώτης παρτίδας των προηγμένων συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400 στην Τουρκία από τη Ρωσίας, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας εξαγωγών αμυντικού εξοπλισμού Rosoboronexport, Alexander Mikheev.
Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής της Rosoboronexport ανέφερε ότι η σχετική σύμβαση μεταξύ των δύο χωρών «θα εφαρμοστεί εντός των συμφωνημένων προθεσμιών», διευκρινίζοντας ότι «το 2019 θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε τη σύμβαση».
Παράλληλα, η Rosoboronexport είπε στην Τουρκία ότι θα στραφεί στην τουρκική λίρα, αντί να χρησιμοποιήσει το αμερικανικό δολάριο, προκειμένου να ολοκληρώσει τη συναλλαγή.
Μάλιστα, η ρωσική εταιρεία δήλωσε πρόσφατα ότι θα σταματήσει να πραγματοποιεί πωλήσεις σε πελάτες από το εξωτερικό σε δολάριο ΗΠΑ, επιτρέποντας αγορές σε τοπικά νομίσματα.
Η πλευρά της Ουάσιγκτον έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία της για το γεγονός ότι η αγορά των S-400 από την Τουρκία θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για τα αμερικανικά όπλα που χρησιμοποιεί η Άγκυρα, την ίδια στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί σημαντικά κατά τις τελευταίες εβδομάδες.
Την περασμένη εβδομάδα, ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε τον προϋπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ, στον οποία συμπεριλαμβάνονται και οι καθυστερήσεις στην παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία.
Οι νομοθέτες των ΗΠΑ έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους απέναντι στην αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία, γεγονός που έχει οδηγήσει και στις επιπλοκές στην παράδοση των αεροσκαφών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης