Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Οφείλουμε μαζί με τις ΗΠΑ να βρούμε τρόπους ώστε να ενισχυθεί ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών

Κρεμλίνο: Οφείλουμε μαζί με τις ΗΠΑ να βρούμε τρόπους ώστε να ενισχυθεί ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι η πλευρά της Μόσχας παρατηρεί «έλλειψη επιθυμίας» από τις ΗΠΑ ώστε να βρεθούν θέματα που να ενισχύσουν τον διάλογο
Στην έλλειψη επιθυμίας της Ουάσιγκτον να βρεθούν σημεία μέσω των οποίων οι σχέσεις με τη Μόσχα θα μπορούσαν να βελτιωθούν, αναφέρθηκε σήμερα (23/8) το Κρεμλίνο, ενόψει της συνάντησης που θα πραγματοποιήσει ο ρώσος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Nikolai Patrushev, με τον αμερικανό ομόλογό του, John Bolton.
Οι αξιωματούχοι των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν αργότερα εντός της ημέρας στη Γενεύη, πραγματοποιώντας την πρώτη υψηλόβαθμη διάσκεψη μετά από το σύνοδο στο Ελσίνκι τον περασμένο Ιούλιο.
«Θα υπάρξει μία ευκαιρία να συζητήσουμε και πάλι για όλα τα θέματα που είναι γνωστά στην ατζέντα μας, να προσπαθήσουμε να βρούμε τα θέματα όπου θα υπάρξει τουλάχιστον κάποια προθυμία από τους συναφέλφους μας να διεξάγουν διάλογο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αναφορικά με τη συνάντηση των δύο αξιωματούχων.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «αυτή τη στιγμή βλέπουμε μία ορισμένη έλλειψη τέτοιας επιθυμίας» από την πλευρά των ΗΠΑ.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί το ταξίδι του Bolton στην Ουκρανία θέμα προτεραιότητας, επειδή υπάρχουν πολλά πιεστικά ζητήματα στην ημερήσια διάταξη.
Σύμφωνα με τον Dmitry Peskov, η ρωσική πλευρά προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον ειδικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για την Ουκρανία, Kurt Volker, χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία ή η τοποθεσία της συνάντησης.
«Απ' όσο γνωρίζω, οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά δεν έχω καμία πληροφορία σχετικά με την ημερομηνία και την τοποθεσία», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι «νομίζω πως δεν έχει επιτευχθεί ακόμα τελική συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης