Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλά 4 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Αύγουστο του 2018 - Στις 55,1 μονάδες ο PMI

Γαλλία: Σε υψηλά 4 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Αύγουστο του 2018 - Στις 55,1 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων τεσσάρων μηνών αυξήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία για τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (23/8) στοιχεία της Markit, εν μέσω επέκτασης τόσο στον κλάδο υπηρεσιών, όσο και σε αυτόν της μεταποίησης.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI αυξήθηκε στις 55,1 μονάδες, έναντι 54,4 μονάδων τον Ιούλιο του 2018, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 54,6 μονάδες.
Ο κλάδος υπηρεσιών της χώρας κατέγραψε σημαντική άνοδο στις 55,7 μονάδες, έναντι 54,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι προέβλεπαν η άνοδος να περιοριστεί στις 55,1 μονάδες.
Σε ότι αφορά τον κλάδο της μεταποίησης, ο δείκτης PMI καέγραψε επίσης άνοδος μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις προβλέψεις, και συγκεκριμένα στις 53,7 μονάδες, έναντι 53,4 μονάδων των εκτιμήσεων.
Ωστόσο, η αισιοδοξία μεταξύ των ιδιωτικών επιχειρήσεων της Γαλλίας σημείωσε πτώση, με τον σχετικό υποδείκτη να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2016.
«Η αύξηση της παραγωγής στον ιδιωτικό τομέα της Γαλλίας σκαρφάλωσε σε υψηλά τεσσάρων μηνών τον Αύγουστο, με τους κλάδους υπηρεσιών και μεταποίησης να καταγράφουν αμφότεροι ισχυρότερη επέκταση», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Sam Teague, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η ισχυρή εγχώρια ζήτηση, μαζί με την ανανεωμένη άνοδο στις εξαγωγές παρείχε κίνητο για την τελευταία επιτάχυνση της ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης