Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να μηδενίσουν την αξία της εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια

Παπαδημούλης: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να μηδενίσουν την αξία της εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια
Η κυβέρνηση γράφει τις σελίδες ενός νέου βιβλίου, επόμενος στόχος η έξοδος από την κρίση και η βελτίωση της πραγματικής οικονομίας είπε ο κ.Παπαδημούλης
Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι θέλουν να μηδενίσουν την αξία της εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση γράφει τις σελίδες ενός νέου βιβλίου και ότι επόμενος στόχος είναι η έξοδος από την κρίση και η βελτίωση της πραγματικής οικονομίας.
Σε άρθρο του στο γαλλικό δίκτυο ενημέρωσης «Mediapart» ο κ.Παπαδημούλης υπογραμμίζει ότι «το τέλος των μνημονίων διαμορφώνει μια νέα πολιτική συγκυρία, όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το μέλλον του τόπου».
«Η σταδιακή ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας, εντός του πλαισίου και των κανόνων της Ευρωζώνης, δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα χάραξης μιας πολιτικής με βαθιά δημοκρατικές και προοδευτικές τομές.
Η ελληνική κυβέρνηση αρχίζει να γράφει τις σελίδες ενός νέου βιβλίου, εκπληρώνοντας τον στόχο της εξόδου από τα μνημόνια και περνώντας στον επόμενο στόχο, που είναι η έξοδος από την κρίση και η διαρκής βελτίωση της πραγματικής οικονομίας» αναφέρει ο κ.Παπαδημούλης, στρέφοντας τα πυρά του κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
«Η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων ηγετών, η Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Αριστερά, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, αλλά και ένα σημαντικό τμήμα των συντηρητικών δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαιρετίζουν την έξοδο από τα μνημόνια».
Αντίθετα, οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται εγκλωβισμένες σε μια αδιέξοδη και μηδενιστική προσέγγιση, δεν αναγνωρίζουν τις θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία, θέλοντας να μηδενίσουν τη σημασία της εξόδου.
Δεν έχουν τη στοιχειώδη σοβαρότητα να σταθούν υπεύθυνα απέναντι στην ελληνική κοινωνία και να κάνουν την αυτοκριτική τους, αλλά συνεχίζουν να αγνοούν την πραγματικότητα και να εμπαίζουν τους πολίτες, παρασυρόμενες από μια τυφλή αντι-ΣΥΡΙΖΑ εμμονή και υστερία» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, επισημαίνοντας την ανάγκη για τη «διαμόρφωση μιας μεγάλης, προοδευτικής, κοινωνικής πλειοψηφίας», κάνοντας λόγο για «ιστορική αναγκαιότητα για την πατρίδα και την κοινωνία μας, απέναντι στη συντήρηση και την ακροδεξιά οπισθοδρόμηση».

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης