Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό άνω της μιας εβδομάδας ο χρυσός - Άνοδος 0,3% στα 1.203,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλό άνω της μιας εβδομάδας ο χρυσός - Άνοδος 0,3% στα 1.203,30 δολ. ανά ουγγιά
Με νέα άνοδο 0,3% έκλεισε ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα σε υψηλό άνω της μιας εβδομάδας
Με νέα άνοδο έκλεισε σήμερα (22/8/2018) ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα σε υψηλό άνω της μιας εβδομάδας, καθώς το πολύτιμο μέταλλο βρήκε στήριξη στη νέα αποδυνάμωση του δολαρίου.
Το δολάριο βρίσκεται υπό πίεση μετά την προχθεσινή «επίθεση» του αμερικανού προέδρου κατά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο Trump σημείωσε πως η Fed πρέπει να γίνει «πιο υποστηρικτική» και να βοηθά την Ουάσιγκτον, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Να σημειωθεί πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει, μέχρι στιγμής, αυξήσει δύο φορές τα επιτόκια εντός του 2018, στο εύρος 1,75%-2%, ενώ σχεδιάζει δύο ακόμη αυξήσεις έως το τέλος του έτους.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται, εν τω μεταξύ, στο Jackson Hole, όπου αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο συμπόσιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.
Στο συμπόσιο, κεντρικοί τραπεζίτες από όλο τον κόσμο θα συζητήσουν σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Παράλληλα, η Fed αναμένεται να δημοσιεύσει σήμερα τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίασή της, τα οποία θα εξετάσουν προσεχτικά οι επενδυτές, σε μια προσπάθεια να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το εάν η κεντρική τράπεζα προβεί σε συνολικά τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων το 2018.
Η Fed αναμένεται ευρέως ότι θα αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο για τρίτη φορά φέτος, ενώ μια τέταρτη αύξηση θεωρείται ακόμη αμφίβολη.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 3,30 δολ. ή 0,3% στα 1.203,30 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,162 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου, που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά 0,1%, στις 95,1 μονάδες.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Εν τω μεταξύ, στα οικονομικά νέα της ημέρας, πτώση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν τον Ιούλιο του 2018 οι πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών στις ΗΠΑ, καθώς οι επίμονες ελλείψεις στην αγορά ώθησαν υψηλότερα τις τιμές.
Ειδικότερα, οι μεταπωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 0,7%, στις 5,34 εκατ. μονάδες, στο μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το 2013.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης