Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 1% στο ρούβλι - Ανησυχία για νέες αποκαλύψεις παρέμβασης της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ

Πτώση 1% στο ρούβλι - Ανησυχία για νέες αποκαλύψεις παρέμβασης της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ
Η Ρωσία αρνείται τους ισχυρισμούς ότι παρενέβη στις εκλογές στις ΗΠΑ, ενώ ο κ. Trump έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η εκστρατεία του δεν επηρεάστηκε από τη Μόσχα
Πτώση 1% καταγράφει το ρωσικό ρούβλι με τους επενδυτές να εκφράζουν ανησυχίες για τις νέες αποκαλύψεις που αφορούν την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.
Ειδικότερα, το ρωσικό νόμισμα υποχωρεί 1,1% στα 68 ρούβλια ανά δολάριο.
Ο Michael Cohen,  πρώην προσωπικός πληρεξούσιος του Προέδρου Donald Trump, κρίθηκε ένοχος μεταξύ άλλων για τραπεζική και φορολογική απάτη και για παραβίαση της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών.
Αργότερα την ημέρα, ο δικηγόρος του κ. Cohen ισχυρίστηκε ότι ο Cohen είχε "γνώσεις σχετικά με ορισμένα θέματα" που θα ήταν "ενδιαφέροντα" για τον Robert Mueller, τον ειδικό σύμβουλο που είχε επιφορτιστεί με τη διερεύνηση της ρωσικής εμπλοκής στις εκλογές.
Η Ρωσία αρνείται τους ισχυρισμούς ότι παρενέβη στις εκλογές στις ΗΠΑ, ενώ ο κ. Trump έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η εκστρατεία του δεν επηρεάστηκε από τη Μόσχα.
Το ρούβλι έχει χάσει πάνω από το 13% της αξίας του έναντι του δολαρίου μέχρι στιγμής αυτό το μήνα, εν μέσω απειλών για περισσότερες κυρώσεις από τις ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας, οι οποίες θα μπορούσαν να στοχεύσουν τα κρατικά ομόλογα και να πυροδοτήσουν μία απότομη κάμψη στις άλλες αναδυόμενες αγορές.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης