Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος για τον χρυσό εν αναμονή Federal Reserve - Στο +0,07% και τα 1.200,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή άνοδος για τον χρυσό εν αναμονή Federal Reserve - Στο +0,07% και τα 1.200,80 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας
Ανοδικά κινούνται σήμερα Τετάρτη (22/8) οι τιμές του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να διατηρείται πάνω από τη ζώνη των 1.200 δολ. ανά ουγγιά, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία ολοκληρώθηκε την 1η Αυγούστου.
Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,07% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.200,80 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,15% έναντι του γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,11% στις 95,23 μονάδες.
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, το πολύτιμο μέταλλο βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας, καθώς τα σχόλια του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για τη Federal Reserve οδήγησαν στην πτώση του δολαρίου.
Οι αγορές αναμένουν οι αξιωματούχοι της Federal Reserve να πραγματοποιήσουν δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων μέχρι τα τέλη του έτους, με την πρώτη να λαμβάνει χώρα πιθανότατα κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.
Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένουν και την εμφάνιση του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, στο Οικονομικό Συμπόσιο του Jackson Hole την Παρασκευή (24/8), αναζητώντας περαιτέρω ενδείξεις αναφορικά με την νομισματική πολιτική της τράπεζας.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο χρυσός κατέγραψε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του -2,86%, οι οποίες ήταν οι μεγαλύτερες από τον Μάιο του 2017, ενώ άγγιξε ακόμα και τα 1.176,20 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν τη χαμηλότερη τιμή από τον Ιανουάριο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης