Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Stratfor: Εντείνονται οι πιέσεις στον Trump για σκληρότερες κυρώσεις στη Μόσχα

Stratfor: Εντείνονται οι πιέσεις στον Trump για σκληρότερες κυρώσεις στη Μόσχα
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δέχεται έντονες πιέσεις για την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων στη Μόσχα 
Την εκτίμηση ότι εντείνονται οι πιέσεις στον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία, εξέφρασε ο Eugene Chausovsky του Stratfor.
Μάλιστα, οι πιέσεις αυτές προέρχονται τόσο από εντός των ΗΠΑ όσο και εκτός.
«Συμβαίνουν αρκετά πράγματα που συνηγορούν στην αύξηση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας» δήλωσε στο CNBC ο Chausovsky.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία υπό τον Vladimir Putin έχει κατηγορηθεί για την υπονόμευση δημοκρατιών και την παραβίαση διεθνών κανόνων με ενέργειες όπως η παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές και η δηλητηρίαση του Ρώσου κατασκόπου στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Την Τρίτη (21/8/2018) το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δέσμευσε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ.
Επίσης, επέβαλλε κυρώσεις σε δύο Ρώσους πολίτες, τρεις ρωσικές εταιρείες –εκ των οποίων δύο ναυτιλιακές– και έξι πλοία με ρωσική σημαία, επειδή μεταφέρουν πετρελαιοειδή στην Βόρειο Κορέα παραβιάζοντας τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ και επειδή συνδέονται με δραστηριότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον κυβερνοχώρο.
Σύμφωνα με τον Chausovsky, οι τελευταίες κυρώσεις είναι «ήπιες» διότι στοχεύουν συγκεκριμένες εταιρείες και πρόσωπα για «πολύ ειδικά θέματα».
Ωστόσο -σύμφωνα με τον ίδιο- σκληρότερες κυρώσεις κατά ενός ολόκληρου βιομηχανικού κλάδου στη Ρωσία ή πολύ μεγάλων ρωσικών εταιρειών δεν αποκλείονται να επιβληθούν τους επόμενους λίγους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης