Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απομακρύνουν το ενδεχόμενο ανασχηματισμού εντός της εβδομάδας κυβερνητικές πηγές - Καμία «βιασύνη» για έξοδο στις αγορές

Απομακρύνουν το ενδεχόμενο ανασχηματισμού εντός της εβδομάδας κυβερνητικές πηγές - Καμία «βιασύνη» για έξοδο στις αγορές
«Δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για έξοδο στις αγορές», τόνισε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος
Με τη φράση «δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου», ανώτατη κυβερνητική πηγή, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της επίσκεψης στην Ιθάκη, φάνηκε να απομακρύνει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού από την παρούσα εβδομάδα, δείχνοντας να μεταθέτει τη συζήτηση από την επόμενη εβδομάδα και έπειτα.
Η φημολογία για τον ανασχηματισμό έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες εβδομάδες, καθώς θεωρείται ως μία απαραίτητη κίνηση για «ανανέωση» της κυβέρνησης, μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα στήριξης αλλά και μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αν. Αττική.
Η ίδια πηγή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχολίασε και το θέμα της εξόδου στις αγορές.
Όπως υποστήριξε τα επιτόκια είναι χαμηλά, οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας κινούνται ακόμα και σε χαμηλότερα επίπεδα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες του Νότου, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για έξοδο στις αγορές.
Σε σχετική ερώτηση, η ίδια πηγή εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα.
Όποτε, πάντως και να λάβει χώρα ο ανασχηματισμός, κανείς δεν περιμένει μεγάλες εκπληξεις.
Αίσθηση ωστόσο αναμένεται να προκαλέσουν σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου,  η επιστροφή της Λούκας Κατσέλη πιθανότατα στο υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και της πρώην υπουργού της ΝΔ, Κατερίνας Παπακώστα σε θέση αναπληρωτή υπουργού ενδεχομένως και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Πάντως το στίγμα του ανασχηματισμού αναμένεται να δώσει η παρουσία ή μη του Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος δεν αποκλείεται να αναλάβει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αν και εναλλακτικά συζητείται και η παρουσία του στο υπουργείο Περιβάλλοντος από το οποίο και ξεκίνησε.
Στη θέση του υπουργού Εσωτερικών, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, προορίζεται ο σημερινός υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.
Ο νυν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης  Ρήγας αναμένεται αυτή τη φορά να υπουργοποιηθεί πιθανότατα στο υπουργείο Πολιτισμού αντί της Λυδίας Κονιόρδου, χωρίς να αποκλείεται και το υπουργείο Παιδείας με μετακίνηση του Κώστα Γαβρόγλου σε άλλο υπουργείο και πιθανότατα σε αυτή την περίπτωση στο Πολιτισμού.
Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τους υπουργούς των ΑΝΕΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης