Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό λόγω αποδυναμωμένου δολαρίου - Στο +0,59% και τα 1.201,60 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό λόγω αποδυναμωμένου δολαρίου - Στο +0,59% και τα 1.201,60 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 19 μηνών
Κέρδη καταγράφει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο χρυσός, ο οποίος δέχεται ώθηση από την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου, μετά τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ότι δεν είναι «ενθουσιασμένος» με την απόφαση της Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκιά της.
Ειδικότερα, περί τις 9:50 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,59% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.201,60 δολ. ανά ουγγιά, επιστρέφοντας στη ζώνη των 1.200 δολ. ανά ουγγιά μετά τις πιέσεις της προηγούενης εβδομάδας.
Σημειώνεται ότι το πολύτιμο μέταλλο απώλεσε -2,86% της τιμής του κατά την προηγούμενη εβδομάδα, φθάνοντας στα 1.176,20 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία και αποτελούν τη χαμηλότερη τιμή από τον Ιανουάριο του 2017.
Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, οι τιμές του χρυσού έχουν σημειώσει πτώση μεγαλύτερη του -10%, δεχόμενες πιέσεις τόσο από το ισχυρότερο δολάριο όσο και από την άνοδο των επιτοκίων στις ΗΠΑ.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,25% στις 95,44 μονάδες, υποχωρώντας κάτω από τη ζώνη των 96 μονάδων.
«Θα έπρεπε να είχα λάβει κάποια βοήθεια από την Fed», ήταν το σχόλιο του Donald Trump, ο οποίος πρόσθεσε ότι πιστεύει πως η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα πρέπει να κάνει «αυτό που είναι καλό για την χώρα».
Τον επόμενο μήνα, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνάντηση, με τις αγορές να περιμένουν νέα αύξηση επιτοκίων, εκτιμώντας μάλιστα ότι θα σημειωθεί μία ακόμα αύξηση μέχρι το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με τον Masafumi Yamamoto της Mizuho Securities, οι αξιωματούχοι της Fed δεν δείχνουν να επηρεάζονται από τα σχόλια του Trump, σχολιάζοντας παράλληλα ότι «όσο η αμερικανική οικονομία είναι εντάξει, τότε πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να σταματήσει η αύξηση των επιτοκίων από την οπτική γωνία της Fed».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης