Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ - Στο +1,01% και τα 72,09 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ - Στο +1,01% και τα 72,09 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Παρά την ανάκαμψη που σημειώθηκε, το πετρέλαιο αναμένεται να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση με εβδομαδιαίες απώλειες
Ανοδικά κινείται τις τελευταίες ώρες το πετρέλαιο, ανακάμπτοντας από την πτώση που σημείωνε νωρίτερα εντός της ημέρας, με τον μαύρο χρυσό ωστόσο να αναμένεται να κλείσει την εβδομάδα με απώλειες.
Ειδικότερα, περί τις 3:22 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +1,01% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,09 δολ. ανά βαρέλι, με τις εβδομαδιαίες απώλειες να περιορίζονται πλέον στο -0,8%.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,58% στα 65,80 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που η πτώση του για το σύνολο της τρέχουσαν εβδομάδας διαμορφώνεται στο -2,6%.
Αν και το πετρέλαιο δέχθηκε στήριξη από την είδηση ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν νέο γύρο συνομιλιών για την επίλυση των εμπορικών διαφορών τους, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πιθανότητες εξεύρερσης λύσης παραμένουν λίγες.
«Η απροσδόκητη άνοδος στα αποθέματα αμερικανικού αργού που ανακοινώθηκε την Τετάρτη από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στις τιμές», σχολιάζει ο αναλυτής της Commerzbank, Eugen Weinberg, καθώς η αύξηση των αποθεμάτων ήταν ο βασικός λόγος για την πτώση των τιμών κατά την τρέχουσα εβδομάδα.
Πλέον, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία που αφορούν τις εξέδρες γεώτρησης στις ΗΠΑ αργότερα εντός της ημέρας, καθώς αποτελούν ένδειξη για την μελλοντική παραγωγή πετρελαίου της χώρας.
Σημειώνεται ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των αναλυτών για πτώση της τάξεως του 2,4 εκατ. βαρελιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης