Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο παρά την αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων - Στο -0,14% και τα 71,33 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο παρά την αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων - Στο -0,14% και τα 71,33 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,08% στα 65,41 δολ. ανά βαρέλι
Οριακές απώλειες καταγράφει σήμερα Παρασκευή (17/8) το πετρέλαιο, παρά το γεγονός ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας φαίνεται να υποχωρούν, μετά την επιβεβαίωση του οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, ότι οι δύο πλευρές θα συναντηθούν αργότερα εντός του μήνα προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,14% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,33 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,08% στα 65,41 δολ. ανά βαρέλι.
Πλέον, το Brent βρίσκεται κοντά στο να καταγράψει την τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία απώλεια, ενώ το αμερικανικό αργό ενδέχεται να καταγράψει την έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα πτώσης.
Όπως ανέφερε ο αμερικανός αξιωματούχος, η Κίνα πρέπει να γνωρίζει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, είναι αποφασισμένος να αποκομίσει μία καλή συμφωνία κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο χωρών.
Οι αγορές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ θα οδηγούσε σε επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και θα περιόριζε την κατανάλωση προϊόντων ενέργειας.
«Εάν αυτοί οι προβληματισμοί για το εμπόριο απομακρυνθούν, τότε ο κόσμος θα δείξει ξανά πολύ περισσότερο ανθηρός», σχολιάζει ο αναλυτής της Scotiabank στο Τορόντο, Michael Loewen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης