Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BBVA: Δεν υπάρχει κίνδυνος υπερπληθωρισμού στις ΗΠΑ – Στο 3,6% το 10ετές, το 2019

tags :
BBVA: Δεν υπάρχει κίνδυνος υπερπληθωρισμού στις ΗΠΑ – Στο 3,6% το 10ετές, το 2019
Η BBVA καθησυχάζει σχετικά με τις ανησυχίες για υπερπληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία
Στο μόλις 1% υπολογίζει την πιθανότητα υπερπληθωρισμού για την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών η BBVA (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria), καθησυχάζοντας όσους αναμένουν περαιτέρω εκτόξευση στον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ).
Σε έκθεσή της, η ισπανική τράπεζα προβλέπει αύξηση του πληθωρισμού (PCE) το 2019, στο 2,2%, ενώ, σε ό,τι αφορά στην οικονομική ανάπτυξη, το ποσοστό υπολογίζεται στο 2,8% για τη διετία 2018-2019, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.
Η BBVA εκτιμά πως η Federal Reserve θα αυξήσει άλλες δύο φορές τα επιτόκια εντός του 2018, κατά 25% μονάδες βάσης έκαστη, με το εύρος να διαμορφώνεται στο 2,25%-2,50% στα τέλη του έτους.



Για το επόμενο έτος, αναμένονται τρεις ακόμη αυξήσεις.
Σε ό,τι αφορά στο σημαντικότερο χρεόγραφο του κόσμου, το 10ετές κρατικό των ΗΠΑ, η απόδοση θα εκτοξευθεί στο 3,1% στο τέλος του 2019, για να φθάσει ακόμη και το 3,6% το επόμενο έτος!
Η τράπεζα εκφράζει τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, την αυξανόμενη αστάθεια στις αναδυόμενες αγορές, τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τις εμπορικές εντάσεις.
Αναλυτικά, τα διαγράμματα της έκθεσης:











www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης