Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ελλάδα μονίμως θύμα των αγορών: 4 ειδών πωλητές, από EM, MSCI έως και αύξηση της κερδοσκοπίας λόγω εξόδου από τα μνημόνια

tags :
Ελλάδα μονίμως θύμα των αγορών: 4 ειδών πωλητές, από EM, MSCI έως και αύξηση της κερδοσκοπίας λόγω εξόδου από τα μνημόνια
Με αυτές τις 4 κατηγορίες επενδυτών πωλητών το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπορεί να ανακάμψει.
Μονίμως θύμα των αγορών η Ελλάδα.
Η Ιταλία βρίσκεται στο αρνητικό επίκεντρο εσχάτως, η Τουρκία δέχθηκε ισχυρό σφυροκόπημα στην λίρα αν και ανακάμπτει…αλλά στο τέλος πάλι η Ελλάδα την πληρώνει.
Ειδικά σήμερα 16 Αυγούστου αλλά και γενικότερα καταγράφονται 4 ειδών πωλητές στο ελληνικό χρηματιστήριο και ομόλογα.
1)Οι πωλητές που ρευστοποιούν στις αναδυόμενες αγορές, emerging markets.
Η Ελλάδα μπορεί να είναι στο ευρώ αλλά χαρακτηρίζεται αναδυόμενη αγορά και επειδή η Τουρκία αλλά και άλλες αναδυόμενες αγορές έχουν δεχθεί σφυροκόπημα, ορισμένοι επενδυτές αποχωρούν αδιαφορώντας εάν υπάρξει κάποιας μορφής ανάκαμψη όπως π.χ. στην τουρκική λίρα που από 7,24 ανά δολάριο έχει ανακάμψει σε 5,8 ανά δολάριο.
2)Υπάρχουν ορισμένα funds που πουλάνε θέσεις που έχουν στην ελληνική αγορά λόγω Morgan Stanley Capital International και τοποθετούνται στην Motor Oil.
Ο τίτλος της Motor Oil ανακάμπτει η Folli Follie που έχει τεθεί εκτός, δεν μπορούν οι επενδυτές να ρευστοποιήσουν γιατί έχει βγει εκτός χρηματιστηρίου.
3)Οι πωλητές που παρακολουθούν σθενά το spread Ελλάδος – Ιταλίας στις 110 με 120 μονάδες βάσης.
Είναι ξεκάθαρο ότι η Ιταλία επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα ελληνικά ομόλογα τα οποία ειδικά σήμερα 16 Αυγούστου δέχονται πιέσεις με το 10ετές στο 4,33%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιταλία θα παραμείνει για καιρό στο αρνητικό επίκεντρο.
Το Ιταλικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,13%.
4)Υπάρχει και μια 4η κατηγορία πωλητών, οι επενδυτές που πουλάνε Ελλάδα επειδή βγαίνει από τα μνημόνια και προβλέπουν ότι το πρώτο διάστημα η ελληνική αγορά θα υποστεί δοκιμασίες από κερδοσκοπικά funds.
Για να τεστάρουν την αξιοπιστία της Ελλάδος ορισμένα funds μπορεί να προκαλέσουν κερδοσκοπικά παιχνίδια ες βάρος των ελληνικών assets.
Πρόσφατα ο Coeure της ΕΚΤ είχε αναφέρει ότι η "Ελλάδα θα ξεκινήσει ένα διάλογο με τις αγορές ο οποίος δεν θα είναι ούτε εύκολος, ούτε ευχάριστος"
Με αυτές τις 4 κατηγορίες επενδυτών πωλητών το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπορεί να ανακάμψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης