Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κατά +0,7% ενισχύθηκαν οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Κατά +0,7% ενισχύθηκαν οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις της Μεγάλης Βρετανίας αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία για τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (16/8) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, με τα στοιχεία μάλιστα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι βρετανικές λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,7% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί αύξηση κατά +0,5%, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο 0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σημειώθηκε άνοδος κατά +3,5%, έναντι +2,9% τον Ιούνιο 2018 και έναντι εκτιμήσεων στο +3%.
Σε ότι αφορά τις βασικές λιανικές πωλήσεις, από τις οποίες εξαιρούνται οι πωλήσεις οχημάτων και καυσίμων, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά +3,7% σε ετήσια βάση, και κατά +2,9% σε μηνιαία βάση.
«Πολλοί καταναλωτές παρέμειναν μακριά από τα μεγάλα καταστήματα λιανικών πωλήσεων, ωστόσο οι πωλήσεις στο διαδίκτυο ήταν πολύ ισχυρές, υποστηριζόμενες από αρκετούς λιανοπωλητές που προώθησαν διαφημίσεις», σχολίασε η αναλύτρια της ONS, Rhian Murphy, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης