Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,58% και τα 71,17 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,58% και τα 71,17 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,28% στα 65,19 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (16/8) το πετρέλαιο, μετά τις απώλειες που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, δεχόμενη ώθηση από την είδηση ότι η Κίνα θα στείλει αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ, ώστε οι δύο πλευρές να προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορές τους στον τομέα του εμπορίου.
Ειδικότερα, περί τις 9:03 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,58% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,17 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,28% στα 65,19 δολ. ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι κατά την περασμένη συνεδρίαση, οι απώλειες στις τιμές του πετρελαίου ξεπέρασαν το 2%, καθώς τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,8 εκατ. βαρέλια, στα 414,19 εκατ. βαρέλια συνολικά.
«Η αύξηση σίγουρα δεν έχει βοηθήσει το κλίμα στην αγορά», ανέφερε η ολλανδική τράπεζα ING, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων από την αμερικανική κυβέρνηση.
Η κινεζική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εμπορίου, Wang Shouwen, θα συναντηθεί με αντιπροσώπους από τις ΗΠΑ, επικεφαλής των οποίων θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Διεθνών Υποθέσεων, David Malpass, αργότερα εντός του μήνα.
Οι δύο χώρες έχουν επιβάλει μία σειρά δασμών στις εκατέρωθεν εισαγωγές τους, γεγονός που θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκυτπο στη ζήτηση πετρελαίου από την πλευρά της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης