Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετάβλητες οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο 2018

Αμετάβλητες οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο 2018
Στους δώδεκα μήνες έως τον Ιούλιο οι τιμές αυξήθηκαν κατά 4,8% -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2012
Απροσδόκητα αμετάβλητες παρέμειναν τον Ιούλιο του 2018 οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ, καθώς η άνοδος στο κόστος των καυσίμων αντισταθμίστηκε από την πτώση των τιμών σε άλλους κλάδους.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα (14/8/2018) ότι οι τιμές των εισαγωγών παρέμειναν αμετάβλητες.
Εν τω μεταξύ, τα αναθεωρημένα στοιχεία για τον Ιούνιο έδειξαν ότι οι τιμές εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,1%, έναντι της πτώσης 0,4% που είχαν δείξει τα αρχικά στοιχεία.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση 0,1% για τον Ιούλιο.
Στους δώδεκα μήνες έως τον Ιούλιο οι τιμές αυξήθηκαν κατά 4,8% -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2012- μετά από αύξηση 4,7% τον Ιούνιο.


Οι τιμές των εισαγόμενων καυσίμων αυξήθηκαν κατά 1,6%, έναντι αύξησης 1,3% του Ιουνίου, ενώ οι τιμές των τροφίμων μειώθηκαν κατά 1,8%, μετά από πτώση 2,6% τον προηγούμενο μήνα.
Εξαιρουμένων των τιμών των καυσίμων και των τροφίμων, οι τιμές εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,1% τον Ιούλιο, έναντι πτώσης 0,2% του Ιουνίου.
Παράλληλα, η έκθεση του υπουργείου έδειξε ότι οι τιμές εξαγωγών υποχώρησαν κατά 0,5% τον Ιούλιο, μετά από αύξηση 0,2% τον Ιούνιο, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 4,3%, έναντι αύξησης 5,3% του προηγούμενου μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης