Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο 9,1% υποχώρησε η ανεργία για το β΄ τρίμηνο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γαλλία: Στο 9,1% υποχώρησε η ανεργία για το β΄ τρίμηνο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η ανεργία στη Γαλλία θα παραμείνει αμετάβλητη στο 9,2%
Πτώση σημείωσε η ανεργία στη Γαλλία το δεύτερο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (14/8) της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, μετά την άνοδο που σημείωσε κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης υποχώρησε στο 9,1% για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, έναντι 9,2% τον προηγούμενο τρίμηνο.
Παράλληλα, τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος στο 9,2%.
Σύμφωνα με την INSEE, η μεγαλύτερη άνοδος της απασχόλησης σημειώθηκε στον κλάδο υπηρεσιών, ενώ το ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας, δηλαδή των ατόμων που αναζυτούν εργασία για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, παρέμεινε σταθερό στο 3,6%.
Ωστόσο, παρά την πτώση στο ποσοστό ανεργίας της χώρας, σημειώθηκε άνοδος τόσο στην ανεργία μεταξύ γυναικών άνω των 49 ετών, καθώς και μεταξύ των ανδρών ηλικίας 15-24 ετών.
Η γαλλική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η ανεργία παραμένει σε καθοδική τάση, παρά τις διακυμάνσεις που σημειώνει ανά τρίμηνο, καθώς το ποσοστό ανεργίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017 βρισκόταν στο 9,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης