Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον Ιούλιο 2018 κατά 41 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 32,3 εκατ. βαρέλια συνολικά

ΟΠΕΚ: Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον Ιούλιο 2018 κατά 41 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 32,3 εκατ. βαρέλια συνολικά
Η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας σημείωσε πτώση, μόλις έναν μήνα μετά τη συμφωνία ΟΠΕΚ για άρση των περικοπών
Περαιτέρω άνοδο σημείωσε η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ για τον Ιούλιο του 2018, με την παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας ωστόσο να σημειώνει πτώση μόλις έναν μήνα μετά τη συμφωνία του Οργανισμού για άρση των περικοπών.
Ειδικότερα, η συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ υποχώρησε κατά 41 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 32,3 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής, όπως αναφέρει η μηνιαία έκθεση του Οργανισμού η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα (13/8).
Το Κουβέιτ σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ, ενώ η Νιγηρία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέγραψαν τη δεύτερη και την τρίτη μεγαλύτερη παραγωγή αντίστοιχα, με το Ιράκ να εξάγει επίσης περισσότερο πετρέλαιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Αντίθετα, η Σαουδική Αραβία σημείωσε πτώση, μόλις έναν μήνα μετά από την άνοδο των 400 χιλ. βαρελιών ημερησίως, ενώ σημαντική πτώση της τάξεως των 50 χιλ. βαρελιών ημερησίως καταγράφηκε και σε Ιράν, Λιβύη και Βενεζουέλα.
Παράλληλα, ο Οργανισμός προχώρησε σε άνοδο των αρχικών εκτιμήσεών του για την παραγωγή πετρελαίου των χωρών εκτός ΟΠΕΚ, προβλέποντας ότι η συνολική παραγωγή τους για το 2018 θα διαμορφωθεί στα 59,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Σε ότι αφορά το 2019, ο ΟΠΕΚ προβλέπει ότι η παραγωγή εκτός Οργανισμούς θα ανέλθει στα 61,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αύξηση κατά 106 χιλ. βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.
Σημειώνεται ότι οι δύο αναθερωρήσεις του ΟΠΕΚ βασίζονται στην άποψη ότι η Κίνα θα αυξήσει την παραγωγή της περισσότερο απ' ότι αναμενόταν αρχικά κατά το τρέχον και το επόμενο έτος.
Στον αντίποδα, η έκθεση αναφέρει ότι η παγκόσμια ζήτηση θα υποχωρήσει κατά 20 χιλ. βαρέλια ημερησίως τόσο το 2018 όσο και το 2019, με την κατανάλωση ωστόσο να παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ, και συγκεκριμένα στα 98,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει σε μικρότερη ζήτηση προς το πετρέλαιο του ΟΠΕΚ, καθώς οι αγοραστές θα χρειαστούν 600 χιλ. βαρέλια ημερησίως λιγότερα από τον ΟΠΕΚ σε σχέση με το 2017, ενώ η ζήτηση θα υποχωρήσει περαιτέρω το ερχόμενο έτος, και συγκεκριμένα κατά 800 χιλ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης