Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κουβέλης: Η Ελλάδα δεν θα μπει σε κούρσα εξοπλισμών - Δεν αποκλείω κι άλλα επεισόδια όπως αυτό της Λέρου

Κουβέλης: Η Ελλάδα δεν θα μπει σε κούρσα εξοπλισμών - Δεν αποκλείω κι άλλα επεισόδια όπως αυτό της Λέρου
Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι κατά την γνώμη του οι ΗΠΑ δεν πρέπει να δώσουν τα F-35 στην Τουρκία
«Η Ελλάδα δεν θα μπει σε μια κούρσα εξοπλισμών με την Άγκυρα» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης, δηλώνοντας ικανοποιημένος με το επίπεδο των ελληνικών εξοπλισμών.
Είμαστε σε διαδικασία ανανέωσης του στόλου των F-16 καθώς και της αγοράς γαλλικών φρεγατών», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7.
Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι κατά την γνώμη του οι ΗΠΑ δεν πρέπει να δώσουν τα F-35 στην Τουρκία, από την οποία περιμένει επιθετική ρητορική έναντι της Ελλάδας και μάλιστα δεν αποκλείει να υπάρξουν επεισόδια όπως αυτό της Λέρου.
Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία ο υπουργός είπε: «Η ηρεμία είναι αναγκαίο στοιχείο για την ευρύτερη περιοχή μας, μας ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις γειτνίασης και όχι ένα ταραγμένο πεδίο στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Το γεγονός ότι ο Ερντογάν αρνείται να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την κατάσταση.
Εκ των πραγμάτων, ο Τούρκος πρόεδρος έχει μία συγκεκριμένη συμπεριφορά η οποία δείχνει να αντανακλάται και στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Εμείς, ως κυβέρνηση, έχουμε αναδείξει το θέμα σ' όλα τα διεθνή φόρα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.
Ο κ. Κουβέλης τοποθετήθηκε επίσης για την φημολογούμενη αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια:
"Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια αφού αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες των λαών της περιοχής.
Σχολιάζοντας την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα: "Διαμορφώνονται πλέον δύο πόλοι.
Ο ένας είναι νεοφιλελεύθερος και εξοπλίζεται συχνά και με ακροδεξιά ρητορική.
Από την άλλη υπάρχει ο προοδευτικός πόλος που διαμορφώνεται και πρέπει να προχωρήσει μέσα στην κοινωνία.
Εκτιμώ ότι ο πρωθυπουργός αν προχωρήσει στον ανασχηματισμό, που φαίνεται ότι θα προχωρήσει, θα συμπεριλάβει όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξυπηρετηθεί η καλή λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος".
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης