Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο λόγω Κίνας και Ιράν - Στο -0,15% και τα 72,70 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο λόγω Κίνας και Ιράν - Στο -0,15% και τα 72,70 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,06% στα 67,67 δολ. ανά βαρέλι
Μεικτά πρόσημα εμφανίζει κατά την έναρξη της εβδομάδος το πετρέλαιο, καθώς οι εμπορικές εντάξεις εξακολουθούν να υποβαθμίζουν τις προοπτικές ζήτησης στην περιοχή της Ασίας, και ιδιαίτερα στην Κίνα, την ίδια στιγμή που οι κυρώσεις των ΗΠΑ προς το Ιράν αναμένεται να περιορίσουν την παγκόσμια προσφορά.
Ειδικότερα, περί τις 9:35 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,15% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,70 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,06% στα 67,67 δολ. ανά βαρέλι.
«Ο εμπορικός προστατευτισμός και οι κλιμακούμενες εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομικών έχει επισκιάσει την παγκόσμια ανάπτυξη στη ζήτηση πετρελαίου το 2018», σχολιάζει η εταιρεία Phillip Futures, η οποία προσθέτει ότι τα hedge funds περιορίζουν τις ανοδικές εκτιμήσεις τους εξαιτίας της «αυξημένης παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και τις ΗΠΑ».
Την περασμένη εβδομάδα, οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες εγκατέστησαν τον μεγαλύτερο αριθμό εξεδρών γεώτρησης από τον Μάιο, και συγκεκριμένα δέκα, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 869 εξέδρες.
Πλέον, οι δραστηριότητες γεώτρησης των ΗΠΑ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2015, με τις νέες κυρώσεις της Ουάσιγκτον σε βάρος του Ιράν να αποτρέπουν ωστόσο περαιτέρω πτώση των τιμών.
«Με τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν να βρίσκονται ξανά σε ισχύ, η διατήρηση της παγκόσμιας προσφοράς μπορεί να αποτελέσει πρόκληση», σχολίασε σήμερα (13/8) η ANZ Bank, δικευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι ΗΠΑ προχωράει σε ορισμένα βήματα ώστε να αυξήσει την παραγωγή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης