Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Πολιτική και ηθική μας υποχρέωση να προχωρήσουμε σε θεσμικές τομές

Τζανακόπουλος: Πολιτική και ηθική μας υποχρέωση να προχωρήσουμε σε θεσμικές τομές
Ο Δ. Τζανακόπουλος μιλά για «πολιτικό και ηθικό εκφυλισμό» της ΝΔ
Για διερεύνηση «με σοβαρότητα και υπευθυνότητα» των αιτιών και των πιθανών παραλείψεων που οδήγησαν στην τραγωδία, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, με τίτλο «η ΝΔ καθοδηγείται από συγκεκριμένα οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα».
Κατά τον ίδιο, ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι η ανεξάρτητη επιτροπή υπό τον καθηγητή Γκόλνταμερ, ενώ «είναι πολιτική και ηθική μας υποχρέωση να προχωρήσουμε και σε θεσμικές τομές».
Σχετικά με την προσπάθεια να δοθεί τέλος στο καθεστώς παρανομίας, ο κ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση διαθέτει την πολιτική βούληση και την ικανότητα, αλλά «χρειάζεται εξίσου μια συλλογική δέσμευση της κοινωνίας».
Όπως σημειώνει αυτοί που «σήμερα νιώθουν ανήσυχοι», «είτε θα πειστούν οικειοθελώς να πάψουν να παρανομούν ή θα αντιμετωπίσουν πάραυτα τις συνέπειες του νόμου».
Ο κ. Τζανακόπουλος μιλά για «πολιτικό και ηθικό εκφυλισμό» της ΝΔ και αναπαραγωγή ακραίου και ανερμάτιστου λόγου, ενώ στις αιτιάσεις για τα ονόματα των θυμάτων αναφέρει πως είναι στη διάθεση των ΜΜΕ και των κομμάτων και για τον αριθμό των νεκρών ότι  «οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κάνει αυτό που επιτάσσει το πρωτόκολλο και οι κανόνες λειτουργίας τους».
Ακόμη, ο κ. Τζανακόπουλος μιλά για «ανορθόδοξο πόλεμο» συγκεκριμένων οικονομικών και εκδοτικών κέντρων, από τα οποία καθοδηγείται η ΝΔ και σημειώνει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την διόρθωση παθογενειών, στις οποίες η ΝΔ «όταν δεν βρίσκεται φανατικά απέναντι», όπως στην αυθαιρεσία, «απλώς σιωπά».
Επιπλέον, ο κ. Τζανακόπουλος στον αντιπολιτευτικό λόγο της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ απαντά ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από τους πολίτες και όχι από την οικονομική και πολιτική ολιγαρχία.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού τονίζει ότι «βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού» του οποίου η προσοχή, μετά το τέλος των μνημονίων, βρίσκεται «στις ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν άμεσα την ελληνική κοινωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης