Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρουμανία: Επεισόδια σε διαδήλωση κατά της κυβέρνησης στο Βουκουρέστι – Τραυματίστηκαν 440 άτομα

Ρουμανία: Επεισόδια σε διαδήλωση κατά της κυβέρνησης στο Βουκουρέστι – Τραυματίστηκαν 440 άτομα
Από το σύνολο των τραυματιών, 65 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία
Τους 440 έφτασαν οι τραυματίες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Βουκουρέστι το βράδυ της Παρασκευής, στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της κεντροαριστερής κυβέρνησης.
Αφορμή της διαδήλωσης, όπως και άλλων που έγιναν σε άλλες πόλεις της χώρας, ήταν οι μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων, αλλά και οι καταγγελίες περί διαφθοράς στις τάξεις της κυβέρνησης των Σοσιαλδημοκρατών (PSD).
Από το σύνολο των τραυματιών, 65 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και μεταξύ αυτών ήταν 24 αστυνομικοί.
Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού, δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση.
Μάλιστα, τη στιγμή που οι διαδηλωτές επιχείρησαν να διασπάσουν τις γραμμές τους μπροστά στην έδρα της κυβέρνησης, περίπου 1000 χωροφύλακες και μέλη των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών επενέβησαν για να εκκενωθεί η Πλατεία της Νίκης και ξέσπασαν επεισόδια τα οποία, σύμφωνα με τη χωροφυλακή, προκάλεσαν «μέλη συλλόγων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων» και «προβοκάτορες».
Πάντως, ο κεντροδεξιός πρόεδρος της χώρας Klaus Iohannis «καταδίκασε σθεναρά τη βάρβαρη επέμβαση της χωροφυλακής, που ήταν δυσανάλογη σε σχέση με τη συμπεριφορά της πλειονότητας των διαδηλωτών», υπογραμμίζοντας ότι «κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη».
«Το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το πώς διαχειρίστηκε τα γεγονότα», πρόσθεσε ο Klaus Iohannis σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Πάντως, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ρουμανίας συγκεντρώθηκαν από 50.000 ως 80.000 άνθρωποι, σύμφωνα με ρουμάνικα ΜΜΕ, για να απαιτήσουν την παραίτηση της κυβέρνησης που κατηγορούν για «διαφθορά».
Σημειώνεται ότι στο Βουκουρέστι έφτασαν με αυτοκίνητα, τρένα κι αεροσκάφη, για τη συγκέντρωση από άλλες χώρες της Ευρώπης .αλλά και από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, φωνάζοντας «παραιτηθείτε», «κλέφτες», «δεν υποχωρούμε», και κρατώντας στα χέρια σημαίες της Ρουμανίας και των χωρών όπου έχουν μεταναστεύσει.
Περίπου 4 εκατ. Ρουμάνοι, από τον συνολικό πληθυσμό των 20 εκατ. , εργάζονται στο εξωτερικό και μάλιστα, το 2017 έστειλαν στις οικογένειές τους στη Ρουμανία συνολικά 4,3 δισεκ. ευρώ, ποσό που ισούται με το 2,5% του ΑΕΠ της χώρας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης