Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουλάχιστον 60.000 πακιστανικοί στρατιώτες οδεύουν προς τη γραμμή Durand στα σύνορα με το Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 60.000 πακιστανικοί στρατιώτες οδεύουν προς τη γραμμή Durand στα σύνορα με το Αφγανιστάν
Τουλάχιστον 60.000 πακιστανικοί στρατιώτες οδεύουν προς τη γραμμή Durand στα σύνορα με το Αφγανιστάν
Προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια των συνόρων κατά μήκος της γραμμής Durand με το Αφγανιστάν, το Πακιστάν θα προσθέσει 60.000 στρατιώτες για να διευρύνει τις περιπολίες στην αμφισβητούμενη συνοριακή περιοχή και να περιορίσει τη ροή των τρομοκρατών που λειτουργούν μεταξύ των δύο εθνών, όπως αναφέρουν στο Bloomberg στρατιωτικοί αξιωματούχοι.
Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι περίπου το 40% των στρατευμάτων που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν τα σύνορα έχουν ήδη προσληφθεί, ωστόσο αυτό είναι μια διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο χρόνια.
Περίπου το 13% του φράκτη ασφαλείας κατά μήκος των συνοριακών ορίων μήκους 1.456 μιλίων έχει ανεγερθεί, δήλωσαν αξιωματούχοι.



"Η κίνηση αυτή θα ενδυναμώσει τις στρατιωτικές δυνάμεις του Πακιστάν, οι οποίες έχουν ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια μετά από την εκτεταμένη ανασφάλεια που ξέσπασε στη χώρα μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.
Ο στρατός του Πακιστάν ο οποίος αριθμεί 661.000 στρατιώτες, είχε στο παρελθόν επικεντρωθεί περισσότερο στα ανατολικά σύνορα της χώρας με την αντίπαλη γειτονική Ινδία, με την οποία έλαβαν χώρα τρεις πόλεμοι  από την ανεξαρτητοποίηση της από τη Μεγάλη Βρετανία το 1947.
Οι δύο χώρες εξακολουθούν να διεκδικούν την αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ.

Η βία από τρομοκρατικές ενέργειες στο Πακιστάν έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ετών.



Το Πακιστάν και το Αφγανιστάν έχουν κατηγορήσει και το άλλο ότι φιλοξενούν και εκπαιδεύουν τρομοκράτες.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ήταν σε καθοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.
Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν shraf Ghani προειδοποίησε το Πακιστάν ότι επιδιώκει έναν «αδήλωτο πόλεμο επιθετικότητας» και απειλεί μια στρατιωτική.
Το Ισλαμαμπάντ συχνά έχει κατηγορήσει τους Αφγανούς πρόσφυγες για βομβιστικές επιθέσεις και επιθέσεις στο Πακιστάν.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, πάνω από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες ζουν στο Πακιστάν σε στρατόπεδα προσφύγων, μες τις περιοχές που εδρεύουν να έχουν καταστεί σημαντικό έδαφος αναπαραγωγής για τρομοκράτες.
Η έκθεση AAN υποδεικνύει επίσης ότι οι Ταλιμπάν μπορούν λειτουργικά να κινούνται με ευκολία μεταξύ των δύο χωρών στις συχνά παραβιαζόμενες περιοχές και συνήθως διέρχονται από τις δυνάμεις του Πακιστάν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης