Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Η κυβέρνηση της Κίνας εξαίρεσε το πετρέλαιο από τη λίστα δασμών σε αμερικανικές εισαγωγές

WSJ: Η κυβέρνηση της Κίνας εξαίρεσε το πετρέλαιο από τη λίστα δασμών σε αμερικανικές εισαγωγές
Το 70% των ενεργειακών αναγκών της Κίνας εξαρτώνται από τις εισαγωγές
Καθώς η Κίνα επέβαλε δασμούς 25% σε αμερικανικές εισαγωγές αξίας 16 δισ. δολαρίων, ένα σημαντικό αντικείμενο που βρισκόταν αρχικά στη λίστα πλέον απουσιάζει, και αυτό είανι το αργό πετρέλαιο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, το πετρέλαιο αποτελούσε έναν από τους στόχους της Κίνας προκειμένου να αντισταθμίσει τους δασμούς που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στις κινεζικές εισαγωγές.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο έναν σημαντικό τομέα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια η Κίνα έχει αποτελέσει τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αμερικανικού αργού πετρελαίου.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου δε διευκρίνησε για ποιο λόγο έγινε η συγκεκριμένη αφαίρεση από τη λίστα, ωστόσο ανέφερε ότι τα μέτρα των ΗΠΑ είναι «παράλογα», ενώ πρόσθεσε ότι η Κίνα έπρεπε να προχωρήσει σε αντίμετρα προκειμένου «να διαφυλάξει τα νόμιμα δικαιώματα και συφέροντά της και το πολυμερές εμπορικό σύστημα».
Όπως τονίζουν οι αναλυτές, αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι η Κίνα αρχίζει να επαναξιολογεί τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί από τις εμπορικές εντάσεις, δεδομένης της επιβράδυνσης της οικονομίας της και της αυξανόμενης εξάρτησής της από τις εισαγωγές πετρελαίου.
Το 70% των ενεργειακών αναγκών της Κίνας εξαρτώνται από τις εισαγωγές, ενώ ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προβλέπει ότι μέχρι το 2040 το ποσοστό αυτό θα σκαρφαλώσει στο 80%

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης