Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε κατά +0,6% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2018

Γαλλία: Ενισχύθηκε κατά +0,6% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2018
Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας αποδείχθηκαν ελαφρώς ανώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (10/8) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, ανακάμπτοντας από την πτώση που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας ενισχύθηκε κατά +0,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται ελαφρώς ανώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν άνοδο της τάξεως του +0,5%.
Σημειώνεται ότι τον Μάιο του 2018, η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας είχε υποχωρήσει κατά -0,2%, εν μέσω ευρύτερων ενδείξεων επιβράδυνσης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Ωστόσο, παρά την ανάκαμψη του Ιουνίου, η συνολική άνοδος για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ήταν μικρότερη απ' ότι αναμενόταν, δεχόμενη πιέσεις από τις απεργίες στον εθνικό φορέα σιδηροδρόμων και τους υψηλότερους φόρους, οι οποίοι επηρεάζουν τις κατανωλτικές δαπάνες.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός της εβδομάδας, η Τράπεζα της Γαλλίας δήλωσε ότι αναμένει επιτάχυνση της οικονομίας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, και συγκεκριμένα στο 0,4% έναντι 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης