Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν μέσω εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,21% και τα 71,92 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν μέσω εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,21% και τα 71,92 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,37% στα 66,56 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινείται κατά την ολοκλήρωση της τρέχουσας εβδομάδας το πετρέλαιο, καθώς οι συνεχιζόμενες εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στην ενεργειακή αγορά.
Ειδικότερα, περί τις 9:30 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,21% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,92 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,37% στα 66,56 δολ. ανά βαρέλι.
Παρά το ενδεχόμενο επιβράδυνσης στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας εξαιτίας των εμπορικών εντάσεων, οι αναλυτές ισχυρίζονται ότι η αγορά πετρελαίου παραμένει ιδιαίτερα «σφιχτή», καθώς οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιβάλουν κυρώσεις στις εξαγωγές του Ιράν κατά τους ερχόμενους μήνες.
«Δεν πιστεύουμε ότι οι κυρώσεις έχουν υπολογισθεί πλήρως στο Brent, δίνοντάς χώρο για μία αξιοσημείωτη άνοδο στις τιμές κατά την ολοκλήρωση του έτους» ανέφερε σε σημείωμά της η BMI Research.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κυρώσεις στο Ιράν θα μπορούσαν να περιορίσουν τις εξαγωγές κατά τουλάχιστον 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως, με ορισμένες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πτώση ακόμα και κατά 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Αν και ο όγκος της μείωσης θα εξαρτηθεί από τις κυρώσεις που θα έχουν από τις ΗΠΑ οι χώρες που ήδη εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο, ήδη η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ινδία περιορίζουν σταδιακά τις εισαγωγές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης