Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Οι short και long τοποθετήσεις σε μετοχές θυμίζουν την κατάρρευση του Ιανουαρίου 2018

tags :
Nomura: Οι short και long τοποθετήσεις σε μετοχές θυμίζουν την κατάρρευση του Ιανουαρίου 2018
Την προσοχή των επενδυτών εφιστά η Nomura αναφορικά με τις μελλοντικές κινήσεις των μετοχών
Συνθήκες ανάλογες με αυτές που καταγράφηκαν στα τέλη Ιανουαρίου 2018, όταν η μεταβλητότητα και ο δείκτης Vix έφθασαν σε ιστορικά υψηλά οδηγώντας σε sell off αρκετά επενδυτικά assets, «βλέπει» σε έκθεσή της η Nomura.
Όπως τονίζει οι θέσεις στον Vix συνεχώς αυξάνονται, ενώ οι καταγράφονται ανάλογες κινήσεις με αυτές του Ιανουαρίου 2018 τόσο σε ό,τι αφορά τις long όσο και τις short τοποθετήσεις σε μία σειρά δεικτών αλλά και εμπορευμάτων, μεταξύ των οποίων ο S&P 500, FTSE 100, CAC, Euro Stoxx και Nikkei.
Το ίδιο ισχύει και για τα μέταλλα (χρυσό, άργυρο, χαλκό, μόλυβδο και ψευδάργυρο), ενώ ελαφρώς διαφορετική είναι η συμπεριφορά των επενδυτών στην αγορά πετρελαίου και κυρίως αναφορικά με το ελαφρύ, αμερικανικό αργό (WTI).
Αυτό που έχει αλλάξει στο υφιστάμενο καθεστώς είναι ότι οι προοπτικές – προβλέψεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ δεν φαίνεται να καθορίζουν την πορεία των assets εκτός της Wall Street.
Σύμφωνα με το report της Nomura σε ορίζοντα ενός μήνα στον S&P 500 υπάρχουν υψηλές πιθανότητες οι αμυντικοί κλάδοι, ο τομέας Κοινής Ωφέλειας, τα σταθερά καταναλωτικά αγαθά και οι τηλεπικοινωνίες να ξεπεράσουν σε αποδόσεις τα μη σταθερά καταναλωτικά αγαθά και την τεχνολογία.
Σε τριμηνιαία βάση μπορεί να υπάρξει τροφή σε «μετοχές αξίας», ενώ σε εξαμηνιαία βάση οι επενδυτές μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι με ένα «trading πόνου» («pain trade»).
Σε αυτό το σενάριο οι τοποθετήσεις overweight βρίσκονται στους κλάδους Software και Hardware, σε αυτόν ημιαγωγών και στις μεταφορές.
Οι τοποθετήσεις underweight είναι αυξημένες σε Κοινή Ωφέλεια, Είδη σπιτιού και προσωπικής υγιεινής, Τηλεπικοινωνίες, Τρόφιμα, Ποτά και προϊόντα καπνού, τράπεζες και REITS.



Τι συνδέει τις εκτιμήσεις για το πληθωρισμό της Ιαπωνίας με τις «αρκούδες» του δολαρίου



Υψηλές θέσεις net short στον Vix



Υψηλές θέσεις long στο αμερικανικό αργό (WTI)



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης