Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δρακόντειες οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος μας - Η Ουάσιγκτον δεν μας έχει παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία

Ρωσία: Δρακόντειες οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος μας - Η Ουάσιγκτον δεν μας έχει παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία
Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ τόνισε ότι η αμερικανική πλευρά αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις της Μόσχας
Στο γεγονός ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν εμπλοκή της Μόσχας στην υπόθεση Skripal αναφέρθηκε σήμερα (9/8) η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείεας ανέφερε ότι «στις 8 Αυγούστου 2018, ο αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής ενημερώθηκε από το State Department για τις νέες δρακόντειες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αναφορικά με τις υπερβολικές κατηγορίες για χρήση του 'Novichok' εναντίον ενός υπηκόου του Ηνωμένου Βασιλείου, του S. Skripal και της κόρης του».
«Έχουμε συνηθίσει να μη βλέπουμε κάποιο στοιχείο ή απόδειξη», σχολίασε η ρωσική πρεσβεία, η οποία εν συνεχεία πρόσθεσε ότι η αμερικανική πλευρά «αρνήθηκε να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις μας, υποστηρίζοντας ότι οι πληροφορίες είναι απόρρητες».
«Μας είπαν ότι οι ΗΠΑ έρχουν αρκετές πληροφορίες ώστε να καταλήξουν στη συμπέρασμα ότι ευθύνεται η Ρωσία», δήλωσαν οι ρώσοι διπλωμάτες.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, οι οποίες σχετίζονται με την υπόθεση Skripal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης