Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκαν κατά +4,6% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Κίνα: Ενισχύθηκαν κατά +4,6% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,1%
Επιβράδυνση σημείωσε η αύξηση στις τιμές παραγωγού της Κίνας για τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (9/8) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, με την άνοδο ωστόσο να είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +4,6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2017, έναντι ετήσιας ανόδου +4,7% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +4,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά +0,1%, έναντι +0,3% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι τιμές των πρώτων υλών κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +9% τον Ιούλιο, έναντι ετήσιας αύξησης +8,8% τον προηγούμενο μήνα.
Τα παραπάνω αποτελέσματα αποτελούν τα πρώτα επίσημα στοιχεία μετά την επιβολή δασμών που ανακοίνωσε η Κίνα σε εισαγωγές αμερικανικών αγαθών, με τα προϊόντα σόγιας να βρίσκονται στο επίκεντρο.
«Τα αντίμετρα της Κίνας έναντι των ΗΠΑ και η πρόσφατη υποτίμηση του κινεζικού νομίσματος θα ασκήσουν κάποια ανοδική πίεση στις τιμές εισαγωγής», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Capital Economics, Julian Evans-Pritchard.
Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι τόσο ο πληθωρισμός καταναλωτή όσο και ο πληωθρσιμός παραγωγού αναμένεται να υποχωρήσουν κατά τα επόμενα τρίμηνα, καθώς η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται και οι τιμές των εμπορευμάτων υποχωρούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης