Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το θέμα των αυθαιρέτων, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος
Τον τρόπο με τον οποίο έδρασε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, υπερασπίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Ο κ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στη σύσκεψη που έγινε το βράδυ της καταστροφικής πυρκαγιάς και στο γεγονός ότι υπήρχαν νεκροί αλλά δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση υποστήριξε ότι για να υπάρξει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ασφαλείς και διασταυρωμένες πληροφορίες για το θέμα.
«Όταν η κυβέρνηση της χώρας ανακοινώνει νεκρούς πρέπει να έχει διασταυρωμένες πληροφορίες.
Εγώ ο ίδιος εκείνο το βράδυ, όταν είχα επίσημη ενημέρωση, έκανα την ανακοίνωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με το θέμα των ευθυνών επανέλαβε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για την καταστροφή, ενώ υπογράμμισε ότι η συνέντευξη Τύπου –στην οποία συμμετείχε ο ίδιος, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και άλλα κορυφαία στελέχη τα οποία κατόπιν είτε παραιτήθηκαν είτε αποπέμφθηκαν – έγινε προκειμένου να δοθούν ορισμένες απαντήσεις.
Μάλιστα έσπευσε να προσθέσει ότι «το ζήτημα των ευθυνών θα απασχολήσει τη δικαιοσύνη.
Η απόδοση ευθυνών δεν μπορεί να γίνει στη βάση ρεπορτάζ.
Η κυβέρνηση έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για όσα συνέβησαν και η συγγνώμη της είναι έμπρακτη».
Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι απόλυτα αποφασισμένη να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων όχι μόνο στις πληγείσες περιοχές αλλά και όπου αλλού είναι απαραίτητο.
«Κινητοποιήσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τον κρατικό μηχανισμό.
Αυτό που με απασχολεί από εδώ και πέρα είναι αν θα πάρουμε τις πρωτοβουλίες για να μην υπάρξει ανάλογη τραγωδία από εδώ και πέρα, συνέχισε και υπογράμμισε ότι η συγγνώμη είναι έμπρακτη, με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την ανακούφιση των πληγέντων, μίλησε για την αναβάθμιση και την αναμόρφωση του πολεοδομικού ιστού και της Πολιτικής Προστασίας
Όπως εξήγησε «Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα καταγράψαμε τις ζημιές, τους πληγέντες, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας. Τα συνεργεία του Δημόκριτου βρίσκονται εκεί και κάνουν μετρήσεις για πιθανή ρύπανση του περιβάλλοντος. Οι μετρήσεις δειχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα».
«Παίρνουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες. Αυτήν τη στιγμή έχει δρομολογηθεί η κατεδάφιση 61 ακινήτων. Με νομοθετική πρωτοβουλία που θα λάβουμε άμεσα θα μπορεί και το υπουργείο περιβάλλοντος να προχωρά σε κατεδαφίσεις ακινήτων. «Δεν υπήρξε τίποτα τέτοιο», απάντησε στο σχόλιο ότι υπήρχαν υπουργοί της κυβέρνησης που αντιτάχθηκαν σε κατεδαφίσεις ακινήτων.

Η κυβέρνηση δεν έκανε λάθη σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική

Δεχόμενος ερωτήσεις αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της ΕΕ ότι το α' εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καταστροφικό για την ελληνική οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έριξε τις ευθύνες στην Ευρωζώνη, υποστηρίζοντας ότι η ΕΚΤ ήταν αυτή που «στράγγισε» τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και κατ' επέκταση και της οικονομίας και οδήγησε στην επιβολή των capital controls.
Υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία δεν βρίσκονταν σε καλή κατάσταση το 2014 και στς αρχές του 2015, προσθέτοντας ότι αρκετοί Ευρωπαίοι είχαν ξεκαθαρίσει ότι το τότε πρόγραμμα δεν πρόκειται να κλείσει με επιτυχία.
Επανέλαβε, ακόμη, δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου ότι «οι αποφάσεις για την Ελλάδα λαμβάνονταν πίσω από κλειστές πόρτες».
Αναφερόμενος στην περίοδο μετά το Μνημόνιο υποστήριξε ότι κανείς από την κυβέρνηση, ούτε ο πρωθυπουργός, δεν πιστεύει ότι όλα θα είναι καλά και χωρίς προβλήματα, με την κυβέρνηση να έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να συνεχιστεί η καλή πορεία της οικονομίας.     
«Δεν έχουμε διάθεση να γυρίσουμε σε σπατάλες του 2010. Καμία παροχολογία δεν υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης.
Είναι άλλο πράγμα τα μέτρα και άλλο οι μεταρρυθμίσεις.
Οι περικοπές συντάξεων: ήταν ρύθμιση που είχε ζητήσει το ΔΝΤ και φαίνεται ότι το 3,5% μπορεί να επιτευχθεί χωρίς αυτή την περικοπή.
Αυτό θα το αποφασίσει ο Πρωθυπουργός και ο ΥΠΟΙΚ όταν υπάρχουν τα στοιχεία» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος  
         
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης