Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Generali: Ενισχύθηκαν κατά +8,8% τα κέρδη το α΄ εξάμηνο του 2018, στα 1,32 εκατ. ευρώ

tags :
Generali: Ενισχύθηκαν κατά +8,8% τα κέρδη το α΄ εξάμηνο του 2018, στα 1,32 εκατ. ευρώ
Τα αναμενόμενα έσοδα από τις πωλήσεις που έχουν συμφωνηθεί με σκοπό τη βελτιστοποίηση της γεωγραφικής θέσης του Ομίλου Generali, ξεπέρασαν τα 1,5 δισ. ευρώ
Σημαντική άνοδο σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρείας Generali για το πρώτο εξάμηνο του 2018, καθώς η εταιρεία συνεχίζει την εφαρμογή της στραγητικής της πετυχαίνοντας τους οικονομικούς της στόχους.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη αύξηθηκαν κατά +8,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, στα 1,32 εκατ. ευρώ, λόγω των θετικών μη λιετουργικών αποτελεσμάτων και πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη σχετική περίοδο.
Το λειτουργικό αποτέλεσμα (Operating Result) αυξήθηκε κατά +2,7% στα 2,5 δισ. ευρώ, χάρη στην πρόοδο που σημειώθηκε σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς.
Ο δείκτης του combined ratio κυμάνθηκε σε εξαιρετικά επίπεδα (92%), παρά την αρνητική επίδραση των φυσικών καταστροφών, ενώ τo περιθώριο κέρδους της νέας παραγωγής στον κλάδο Ζωής αυξήθηκε στο 4,5%.
Παράλληλα, η ετησιοποιημένη λειτουργική απόδοση των ιδίων κεφαλαίων (RoE) βρίσκεται στο 12.5%, ενώ ο μέσος όρος για την περίοδο 2015-1ο εξάμηνο 2018 κινήθηκε σύμφωνα με τον στρατηγικό στόχο (>13%).
Σε ότι αφορά τα ασφάλιστρα, σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του +6,5% στα 35,1 δισ. ευρώ, χάρη στην ανοδική πορεία και των δύο επιχειρηματικών τομέων, την ίδια στιγμή που οι ταμειακές ροές παρέμειναν σταθερές στα 5,7 δισ. ευρώ και οι ασφαλιστικές προβλέψεις του κλάδου Ζωής αυξήθηκαν κατά +1,8%.
Τα αναμενόμενα έσοδα από τις πωλήσεις που έχουν συμφωνηθεί με σκοπό τη βελτιστοποίηση της γεωγραφικής θέσης του Ομίλου Generali, ξεπέρασαν τα 1,5 δισ. ευρώ, ενώ ο αρχικός στόχος ανερχόταν στα 1 δισ. ευρώ.
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Philippe Donnet, τόνισε ότι «τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους επιδεικνύουν τη σταθερή κεφαλαιακή θέση της Generali κα την άριση απόδοσή της, τόσο σε τεχνικό όσο και επιχειρηματικό επίπεδο, μέσα σε ένα πλαίσιο παγκόσμιας αστάθειας» ενώ πρόσθεσε ότι «θα ήθελα επίσης να υπογραμμίσω το σχέδιο πωλήσεων και γεωγραφικής βελτιστιποίησης, με τους στόχους να έχουν ήδη επιτευχθεί στο πρώιμο αυτό στάδιο υλοποίησης και την πρόσφατη πώληση της Generali Leben στη Γερμανία, μία καινοτόμο συναλλαγή που θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε την επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων στον κλάδο Ζωής».
«Οι λειτουργικές επιδόσεις στους κλάδους Γενικών ασφαλίσεων (P&C) αι Ζωής ήταν επίσης εξαιρετικές, όπως και οι δραστηριότητες των Επενδύσεων, του Asset % Wealth Management, αποτέλεσματα που επιβεβαιώνουν την ικανότητά μας να εκτελούμε το στρατηγικό μας σχέδιο με πειθαρχία και αποφαιστικότητα», υπογραμμίζει ο CEO του Ομίλου Generali, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «ως αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών, καταφέραμε να πετύχουμε τα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου να είναι υψηλότερα από ποτέ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης