Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές για το πετρέλαιο εν μέσω πτώσης αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο -0,05% και τα 74,61 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακές μεταβολές για το πετρέλαιο εν μέσω πτώσης αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο -0,05% και τα 74,61 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,03% στα 69,19 δολ. ανά βαρέλι
Οριακές μεταβολές εμφανίζει σήμερα Τετάρτη (8/8) το πετρέλαιο, δεχόμενο στήριξη από την νέα πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, καθώς και την επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,05% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 74,61 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,03% στα 69,19 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Αυγούστου 2018 υποχώρησαν κατά 6 εκατ. βαρέλια, στα 407,2 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Οι επενδυτές αναμένουν τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας αργότερα εντός της ημέρας, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τα παραπάνω στοιχεία θα επιβεβαιωθούν.
Παράλληλα, η ΔΠΕ αναθεώρησε επί τα χειρω τις εκτιμήσεις της για την παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ κατά το 2018, προβλέποντα ότι θα ανέλθει σετα 10,69 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 10,79 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Εκτός από τις κυρώσεις που ανακοινώθηκαν χθες (7/8) η αμερικανική κυβέρνηση έχει προαναγγείλει και την επιβολή κυρώσεων απέναντι στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν, και συγκεκριμένα από τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων ημερών, η τιμή του πετρελαίου έχει ενισχυθεί σημαντικά, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονταν για τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η αγορά ήδη προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης