Τελευταία Νέα
Διεθνή

Commerzbank: Επιστροφή στα κέρδη το β΄ 3μηνο 2018, στα 272 εκατ. ευρώ - Στα 2,2 δισ. ευρώ τα έσοδα

tags :
Commerzbank: Επιστροφή στα κέρδη το β΄ 3μηνο 2018, στα 272 εκατ. ευρώ - Στα 2,2 δισ. ευρώ τα έσοδα
Τα λειτουργικά κέρδη της γερμανικής τράπεζας αυξήθηκαν στα 389 εκατ. ευρώ, έναντι 179 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος
Επιστροφή στα κέρδη πραγματοποίησε η Commerzbank για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, όπως ανακοίνωσε σήμερα (7/8) η γερμανική τράπεζα, δεχόμενη ώθηση από τα αυξημένα έσοδα.
Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα σημείωσε κέρδη της τάξεως των 272 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 640 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, οι οποίες οφείλονταν κυρίως σε δαπάνες αναδιάρθρωσης.
Παράλληλα, τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν στα 2,22 δισ. ευρώ, έναντι 2,06 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 389 εκατ. ευρώ, έναντι 179 εκατ. ευρώ το 2017.
Η τράπεζα προχώρησε σε οριακή αναπροσαρμογή των προοπτικών της για το 2018 και δήλωσε ότι αναμένει υψηλότερα υποκείμενα έσοδα, ενώ αναμένει ο τομέας των ιδιωτών και των μεικρών επιχειρήσεων θα υπερβεί το προηγούμενο έτος.
Η ίδια εκτιμά το κόστος θα ανέλθει στα 7,1 δισ. ευρώ έναντι 7 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, ενώ σκοπεύει να επαναλάβει πληρωμές μερίσματος 0,20 ευρώ ανά μετοχή για το οικονομικό έτος του 2018.
Ο επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου της Commerzbank, Martin Zielk, τόνσε ότι «δεδομένου του έντονου ανταγωνισμού, ιδιαίτερα στον τομέα των εταιρικών πελατών, έχουν προσαρμόσει ελαφρώς τις προοπτικές μας», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι «θα χρειαστεί ορισμένο χρονικό διάστημα ώστε να τεθούν πλήρως σε ισχύ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης