Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ιράν - Στο +0,38% και τα 74,03 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίζεται η άνοδος στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ιράν - Στο +0,38% και τα 74,03 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,30% στα 69,22 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Τρίτη (7/8) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την επεναφορά των κυρώσεων ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει τις εξαγωγές του πέμπτου παραγωγού πετρελαίου παγκοσμίως.
Ειδικότερα, περί τις 9:10 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,38% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 74,03 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,30% στα 69,22 δολ. ανά βαρέλι.
Ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, επιβεβαίωσε τα σχέδιά του να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από τις 4 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Κατά τις προηγούμενες κυρώσες που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ, οι εξαγωγές του Ιράν είχαν μειωθεί κατά το ήμισυ, γεγονός που έαν επαναληφθεί και τώρα, αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικό έλλειμμα στην παγκόσμια αγορά.
«Καθώς προχωράμε στο τέταρτο τρίμηνο, τότε είναι που θα δούμε τον κίνδυνο πτώσης των τιμών στα επίπεδα της δεκαετίας του 1980 ή του 1990, αλλά το πιο σημαντικό είναι να δούμε πόσο θα μειωθεί η ιρανική παραγωγή», σημειώνει η αναλύτρια του Energy Aspects, Amrita Sen, μέσω συνέντευξής της στο CNBC.
Παράλληλα, η πλευρά της Κίνας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε παγκόσμιο εμπάγκο κατά του ιρανικού πετρελαίου, χωρίς ωστόσο να αναμένεται να αυξήσει τις εισαγωγές από την Τεχεράνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης