Διεθνή

Κοντά σε χαμηλά 17 μηνών ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,17% και τα 1.221,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε χαμηλά 17 μηνών ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,17% και τα 1.221,10 δολ. ανά ουγγιά
Η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου ασκεί πίεσεις στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου
Συνεχίζεται κατά την έναρξη της εβδομάδας η πτωτική πορεία του χρυσού, ο οποίος παραμένει κοντά σε χαμηλά 17 μηνών, δεχόμενος πιέσεις τόσο από τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, όσο και από την ανοδική πορεία του αμερικανικού δολαρίου.
Ειδικότερα, περί τις 9:45 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,17% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.221,10 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο παραμένει οριακά αμετάβλητο απέναντι στο γεν Ιαπωνίας, στα 111,27 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,08% στις 95,11 μονάδες.
Την περασμένη Παρασκευή (3/8) οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλουν δασμούς έως και 35% σε αμερικανικά αγαθά ύψους 60 δισ. δολ. συμπεριλαμβανομένων και προϊόντων που σχετίζονται με την αγροτικό τομέα, εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν στην περαιτέρω επιβολή δασμών.
Η παραπάνω εξέλιξη ήρθε μετά την είδηση ότι η αμερικανικανική κυβέρνηση εξετάσει την αύξηση των δασμών στο 25% έναντι 10% αρχικά, με τον οικονομικό σύμβουλο των ΗΠΑ, Larry Judlow, να τονίζει ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, θα συνεχίσει να αυξάνει τις πιέσεις προς την Κίνα.
Σημειώνεται ότι αν και το αμερικανικό δολάριο είχε υποχωρήσει την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση των ασθενέσθερων στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας, ανέκαμψε γρήγορα, ασκώντας πιέσεις προς τον χρυσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης