Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω παραγωγής Σ. Αραβίας - Στο +0,16% και τα 73,33 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω παραγωγής Σ. Αραβίας - Στο +0,16% και τα 73,33 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,29% στα 68,69 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται κατά την έναρξη της εβδομάδας το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση τόσο από την περιορισμένη παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας όσο και από την είδηση ότι οι εξέδρες εξορύξεων στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, περί τις 9:18 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,16% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 73,33 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,29% στα 68,69 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με αναφορές, η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως, υποχώρησε κατά 200 χιλ. βαρέλια ημερησίως τον Ιούλιο του 2018, στα 10,29 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής.
Παρά το γεγονός ότι η συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ ενισχύθηκε τον προηγούμενο μήνα, οι εξαγωγές του Οργανισμού υποχώρησαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Ιούλιο.
«Οι αριθμοί για την παραγωγή του Ιούλιου δείχνουν μία μεγάλη αύξηση στην παραγωγή του ΟΠΕΚ κοντά στα 300 χιλ. βαρέλια ανά ημέρα, αλλά οι εξαγωγές αυξήθηκαν οριακά, αποτρέποντας τις τιμές από περαιτέρω πτώση», σημειώνει ο οικονομολόγος της Dallas, Anas Alhaji, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος πρέπει να θυμάται ότι οι περισσότερες μειώσεις στην παραγωγή της Βενεζουέλας και του Ιράν έχουν ήδη υπολογισθεί».
Σε ότι αφορά τις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, σημειώθηκε πτώση κατά τέσσερις εξέδρες την περασμένη εβδομάδα, στις 1.048 συνολικά, γεγονός που επίσης έδωσε ώθηση στο πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης