Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Allianz: Υποχώρησαν κατά -5,2% τα κέρδη το β΄ 3μηνο 2018, στα 1,9 δισ. ευρώ - Στα 30,9 δισ. ευρώ τα έσοδα

tags :
Allianz: Υποχώρησαν κατά -5,2% τα κέρδη το β΄ 3μηνο 2018, στα 1,9 δισ. ευρώ - Στα 30,9 δισ. ευρώ τα έσοδα
Τα έσοδα της γερμανικής εταιρείας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +2,9% στα 30,9 δισ. ευρώ
Πτώση σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Allianz για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, με την εταιρεία να δηλώνει ότι παραμένει σε πορεία ώστε να επιτύχει τους στόχους της για το 2018.
Ειδικότερα, τα κέρδη της Allianz κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -5,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 1,9 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή υποχώρησαν στα 4,38 ευρώ ανά μετοχή έναντι 4,45 ευρώ ανά μετοχή το δεύτερο τρίμηνο του 2017.
Παράλληλα, τα λειτουργικά κέρδη της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +2,3% στα 3 δισ. ευρώ, ποσό ελαφρώς υψηλότερο σε σύγκριση με τον μέσο όρο του συνολικού στόχου.
Σε ότι αφορά τα συνολικά έσοδα του Ομίλου, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +2,9% στα 30,9 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή που η εσωτερική αύξηση των εσόδων διαμορφώθηκε στο +6,5%, μετά την προσαρμογή στις επιδράσεις των νομισματών και τη εξυγίασνης, με όλους τους επιχειρηματικούς τομείς να σημειώνουν σημαντική ανάπτυξη.
Το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, το οποίο περιλαμβάνει την αμερικανική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Pacific Investment Management σημείωσε αύξηση λειτουργικών κερδών κατά +12% στα 652 εκατ. ευρώ.
Τα λειτουργικά κέρδη στον τομέα ασφάλισης ζωής και υγείας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -4,6% στα 1,8 δισ. ευρώ, εξαιτίας του χαμηλότερου επενδυτικού περιθωρίου σε Ισπανία και Γερμανία, ενώ τα κέρδη στον τομέα ασφάλειας ακινήτων και ατυχημάτων παρέμειναν σταθερά στα 1,46 δισ. ευρώ.
Ο δείκτης Solvency II της Alianz, ο οποίος αποτελεί βασικό μέτρο της ισχύος του ισολογισμού, ανήλθε στο 230% για το τέλος του τριμήνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης