Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Ρωσίας - Στο -0,16% και τα 73,33 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακές απώλειες για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Ρωσίας - Στο -0,16% και τα 73,33 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,10% στα 68,89 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινείται σήμερα Παρασκευή (3/8) το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, με τους αναλυτές να επικαλούνται την αυξημένη παραγωγή του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας ως καθοριστικούς παράγοντες για την σχετική πτώση.
Ειδικότερα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,16% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 73,33 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,10% στα 68,89 δολ. ανά βαρέλι.
Τόσο η παραγωγή του ΟΠΕΚ, όσο και αυτή της Ρωσίας, σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους κατά τον Ιούλιο του 2018, στον απόηχο της ολοκλήρωσης της συμφωνίας των δύο πλευρών για περικοπές στις εξαγωγές.
«Βλέπουμε ένα συνεχιζόμενο αρνητικό συναίσθημα, το οποίο καθοδηγείται από την ανάπτυξη και τη ζήτηση», σχολιάζει ο αναλυτής της Saxo Bank, Ole Sloth Hansen.
Τις προηγούμενες ημέρες, το αμερικανικό αργό βρέθηκε κάτω από τη ζώνη των 67 δολ. ανά βαρέλι, καθώς οι εξαγωγές των μεγαλύτερων παραγωγών παγκοσμίως βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία.
Οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα παρέμεινε επίσης στο επίκεντρο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Κίνα θα μειώσει τη ζήτησή της προς τα προϊόντα ενέργειας, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης