Τελευταία Νέα
Πολιτική

Pew Research: Βαθαίνει η δυσπιστία των Ελλήνων προς τα ΜΜΕ – Το 78% τα θεωρεί αναξιόπιστα

Pew Research: Βαθαίνει η δυσπιστία των Ελλήνων προς τα ΜΜΕ – Το 78% τα θεωρεί αναξιόπιστα
Το ποσοστό αξιοπιστίας των ΜΜΕ στη χώρα μας ως προς την ακρίβεια των ειδήσεων βρίσκεται μόλις στο 22% ενώ συνολικά έξι στους δέκα δεν τα εμπιστεύονται
Η πρόσφατη πύρινη τραγωδία στην Αττική για πολλούς ανέδειξε εκ νέου το έλλειμμα αξιοπιστίας των ελληνικών ΜΜΕ, κάτι που επιβεβαιώνεται και σε μεγάλη έρευνα του ινστιτούτου Pew Research σε 38 χώρες στον κόσμο. 
Η έρευνα καταδεικνύει ότι, η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις ως προς την ακρίβεια των πληροφοριών.
Στη συγκεκριμένη έρευνα, η Ελλάδα βρίσκεται ουραγός, αφού το 78% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύονται τις ειδήσεις και την αξιοπιστία των πληροφοριών που μεταδίδονται στη χώρα μας.
Δηλαδή το ποσοστό αξιοπιστίας των ΜΜΕ στη χώρα μας βρίσκεται μόλις στο 22% ενώ συνολικά έξι στους δέκα δεν τα εμπιστεύονται.


Αξίζει να αναφερθεί, πως τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα αποκαρδιωτικά για την αξιοπιστία των ΜΜΕ, κυρίως για τις πολιτικές ειδήσεις και τα νέα που σχετίζονται με την κυβέρνηση και άλλους αξιωματούχους.
Επίσης αρνητική είναι η άποψη για την κάλυψη των πολιτικών ειδήσεων, με το 82% να εκτιμά, πως υπάρχει μονομερής και απόλυτα υποκειμενική αν όχι υποκινούμενη κάλυψή τους.
Επιπλέον ποσοστό 75% απαντά, πως δεν εμπιστεύεται τα μέσα ενημέρωσης για τις ειδήσεις που αφορούν στην κυβέρνηση και άλλους αξιωματούχους.


Το 42% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τα ΜΜΕ στην Ελλάδα για την κάλυψη των μεγάλων γεγονότων.
 

Πρώτη στην ακρίβεια των ειδήσεων βρίσκεται η Ολλανδία με 82% και ακολουθούν η Ινδία με 80%, ο Καναδάς με 78%, η Γερμανία με 75%, η Νιγηρία με 71%, η Ιαπωνία με 65%, η Τουρκία με 65%, το Ηνωμένο Βασίλειο με 63%, η Γαλλία με 62%, η Ρωσία με 60%, η Βραζιλία με 57%, οι ΗΠΑ με 56%, η Ισπανία με 48% η Νότια Κορέα με 36% και η Ελλάδα με 22%. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης