Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Όμιλος AXA: Αύξηση +9% στα λειτουργικά κέρδη το α΄ 6μηνο 2018, στα 3,29 δισ. ευρώ - Στα 53,6 δισ. ευρώ τα έσοδα

tags :
Όμιλος AXA: Αύξηση +9% στα λειτουργικά κέρδη το α΄ 6μηνο 2018, στα 3,29 δισ. ευρώ - Στα 53,6 δισ. ευρώ τα έσοδα
Ισχυρή δυναμική ανάπτυξης, καινοτόμες συνεργασίες και σημαντικά βήματα στην πορεία προς τον μετασχηματισμό του Ομίλου
Σημαντική άνοδο κατέφγραψαν τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου AXA για το πρώτο εξάμηνο του 2018, όπως ανακοίνωσε σήμερα (2/8) η γαλλική ασφαλιστική εταιρεία, η οποία πραγματοποιεί σημαντικά βήματα στην πορεία για τον μετασηματισμό της.
Ειδικότερα, τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +9% στα 3,29 δισ. ευρώ, έναντι 3,17 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα συνολικά έσοδα της γαλλικής εταιρείας ενισχύθηκαν κατά +3% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2017, στα 53,6 δισ. ευρώ.
«Το πρώτο εξάμηνο του 2018 η ΑΧΑ παρουσίασε ισχυρές επιδόσεις, με τα λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή να αυξάνονται 6%, κοντά στο άνω όριο του στόχου του στρατηγικού μας πλάνου Φιλοδοξία 2020. Αυτό υποστηρίχθηκε από ισχυρή αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιούμαστε», είπε ο Thomas Buberl, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΑΧΑ.
«Το απλοποιημένο μοντέλο λειτουργίας μας αποδίδει. Έχουμε μία ισχυρή δυναμική ανάπτυξης σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε -ειδικά στη Γαλλία και την Ευρώπη- και στους προτιμώμενους τομείς, με τη νέα παραγωγή της Προστασίας να παρουσιάζει αύξηση 10% και τα έσοδα στον κλάδο Υγείας 7%.
Το πρώτο εξάμηνο του 2018 έχουμε κάνει σημαντικά βήματα στην πορεία για τον μετασχηματισμό μας, μέσω της επιτυχούς εισαγωγής των εργασιών μας στην Αμερική, στο Χρηματιστήριο και της στρατηγικής μας απόφασης να εξαγοράσουμε τον Ασφαλιστικό Όμιλο XL.
Επίσης, ανακοινώσαμε καινοτόμες συνεργασίες με την ING και την Uber, τον μετασχηματισμό των ομαδικών ασφαλίσεων Ζωής στην Ελβετία, καθώς και την προγραμματισμένη διάθεση των εργασιών της AXA Life Europe.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και τους συνεργάτες μας που εργάσθηκαν για την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων και των πρωτοβουλιών μετασχηματισμού, που θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε αξία μέσα από ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας για τους πελάτες και τους μετόχους μας», κατέληξε ο κ. Buberl.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης