Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +0,4% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +0,4% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2017, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +3,6%
Άνοδο σημείωσαν οι βιομηχανικές τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (2/8) στοιχεία της Eurostat, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +0,4% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +0,8%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να περιστεί στο +0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2017, οι βιομηχανικές τιμές παραγωγού στην ενιαία νομισματική ένωση κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +3,6% ξεπερνώντας επίσης τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο +3,5%.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μηνιαία άνοδος των τιμών διαμορφώθηκε επίσης στο +0,4% την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +4,4%.
Η αύξηση των βιομηχανικών τιμών παραγωγού στην Ευρωζώνη οφείλεται κυρίως στην άνοδο του +1,1% στον τομέα της ενέργειας, και τη μηνιαία αύξηση της τάξεως του +0,4% στις τιμές των ενδιάμεσων αγαθών.
Επιπλέον, τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά κατέγραψαν οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%, την ίδια ώρες που οι τιμές στα κεφαλαιουχικά αγαθά και τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά παρέμειναν σταθερές.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών στον τομέα της ενέργειας, ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε μηνιαία άνοδο της τάξεως του +0,2%.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε σε Εσθονία (+2,1%) και Δανία (+2,6%), ενώ αντίθετα οι μεγαλύτερες πτώσεις καταγράφηκαν στην Ελλάδα (-0,6%) και το Λουξεμβούργο (-0,9%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης