Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές για τον χρυσό στον απόηχο της συνεδρίασης Fed - Στο -0,02% και τα 1.227,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές μεταβολές για τον χρυσό στον απόηχο της συνεδρίασης Fed - Στο -0,02% και τα 1.227,30 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο παραμένει ενισχυμένο έναντι των υπολοίπων νομισμάτων
Οριακά αμετάβλητη παραμένει η τιμή του χρυσού σήμερα Πέμπτη (2/8) μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve, όπου η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα αξιολόγησε θετικά την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 9:55 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,02% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.227,30 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,08% έναντι του γεν Ιαπωνίας.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίοιυ ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,21% στις 94,66 μονάδες.
Η Federal Reserve διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της, μία κίνηση που είχε θεωρηθεί ως επί το πλείστον αναμενόμενη, ενώ παράλληλα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την οικονομία.
Σύμφωνα με την τράπεζα, οι περαιτέρω αυξήσεις στα επιτόκια θα συμβαδίσουν με τη διαρκή επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας, τις ισχυρές συνθήκες της αγοράς και τον πληθωρισμό κοντά στο στόχο του 2%.
«Η Fed πραγματοποίησε δυναμικά σχόλια στην ανακοίνωσή της, τονίζοντας την ισχύ της οικονομίας των ΗΠΑ», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής της CitigroupGlobal Markets Japan, Osamu Takashima, προσθέτοντας ότι «δεν υπήρξε μεγάλη έκπληξη στις δηλώσεις, αλλά ο συνολικός τόνος ήταν λίγο πιο δυνατός σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης