Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την πυρκαγιά στο Μάτι – Τραγικά ανεπαρκής η κυβέρνηση

Θεοχαρόπουλος: Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την πυρκαγιά στο Μάτι – Τραγικά ανεπαρκής η κυβέρνηση
Πώς είναι δυνατό σε ένα τέτοιο κρίσιμο ζήτημα που αφορά ανθρώπινες ζωές να ενδιαφέρει την κυβέρνηση μόνο η επικοινωνιακή προπαγάνδα διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Για σοβαρές πολιτικές ευθύνες όσον αφορά την πυρκαγιά στο Μάτι και στην ανατολική Αττική έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος,
«Η κυβέρνηση έχει επιδείξει τραγική ανεπάρκεια.
Την ώρα που είχαμε τους νεκρούς έδιναν επικοινωνιακό σόου on camera και μετά από τρεις μέρες, που αποκαλύφθηκε όλη η τραγωδία, έδωσαν συνέντευξη Τύπου στην οποία είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα λάθος!
Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς να συνοδεύεται από παραιτήσεις των πολιτικά υπευθύνων δεν γίνεται.
Είναι φανερό ότι υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες, δεν αντιμετωπίστηκε όπως θα έπρεπε αυτή η φονική πυρκαγιά» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας  πως αδυνατεί να καταλάβει «πώς είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο κρίσιμο ζήτημα, που αφορά ανθρωπινές ζωές, το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση να είναι η επικοινωνιακή προπαγάνδα».
«Συμμετείχαν, την Πέμπτη το βράδυ, σε μία απαράδεκτη συνέντευξη Τύπου και δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν οποιοδήποτε λάθος.
Υπάρχει σοβαρή ευθύνη που ξεκινά από τους αρχηγούς των Σωμάτων και τους αρμόδιους υπουργούς και φτάνει μέχρι τον πρωθυπουργό.
Δεν μπορεί σε αυτήν την υπόθεση να μην υπάρχει ούτε μια παραίτηση.
Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς να συνοδεύεται από παραιτήσεις είναι για τα μάτια του κόσμου.
Είναι όπως οι «αυταπάτες» του 2015, όπου προσπάθησε ο πρωθυπουργός να ξεμπερδέψει λέγοντας πως είχαν αυταπάτες για την οικονομία» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος σχετικά με το ζήτημα της αυθαίρετης δόμησης είπε ότι απαιτεί άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση και όχι νέα επικοινωνιακά show.
«Τρία χρόνια τώρα είμαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και έχω δει πάρα πολλές τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες δίνουν παρατάσεις σε αυθαίρετα, ανοίγουν νέες διαδικασίες για αυθαίρετα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν πάλεψε να το αλλάξει, αλλά διεύρυνε και επέκτεινε το πρόβλημα.
Είναι ένα εθνικό πρόβλημα που έχει διαπεράσει οριζόντια όλο το πολιτικό σύστημα και θα πρέπει να υπάρχει διακομματική συνεννόηση.
Να βάλουμε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και όχι το πρόσκαιρο κομματικό κόστος.
Και όταν λέμε διακομματικά εννοώ να γίνει πραγματικά έτσι, όχι απλά να γίνει μια μελέτη από την κυβέρνηση και στο τέλος να ζητήσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης» υπογράμμισε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης