Τελευταία Νέα
Οικονομία

Express: Το χρέος θα συνεχίσει να «απειλεί» την Ελλάδα - Η προειδοποίηση του ΔΝΤ

Express: Το χρέος θα συνεχίσει να «απειλεί» την Ελλάδα - Η προειδοποίηση του ΔΝΤ
Η βρετανική εφημερίδα αναλύει την έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους 
Πλήγμα τόσο στην ΕΕ όσο και στην Αθήνα αποτελεί η έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όπως σχολιάζεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Express.
Κι αυτό τη στιγμή που η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιστρέψει στις αγορές έπειτα από οκτώ χρόνια μνημονίων.
«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΔΝΤ, το ελληνικό χρέος δεν θα είναι βιώσιμο σε 20 χρόνια λόγω των υψηλών στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα που έχουν επιβάλλει οι δανειστές» επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα.
Κι αυτό γιατί το ελληνικό χρέος θα αρχίσει να αυξάνεται μετά το 2038 και θα φτάσει σχεδόν στο 20% του ΑΕΠ.
Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και οι δηλώσεις του επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Peter Dolman, οποίος δήλωσε ότι «θα προτιμούσαμε αυτοί οι στόχοι να είναι χαμηλότεροι.
Αμφιβάλλουν ότι μπορούν να πετύχουν τον στόχο καθώς αναπτύσσονται με το ποσοστό που αναμένεται και επίσης πρέπει να μειώνουν το χρέος».
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που συμφωνήθηκε πρόσφατα μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης έχει βελτιώσει σημαντικά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μεσοπρόθεσμα, αλλά οι μακροπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν αβέβαιες.
Σημειώνεται ότι η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2% φέτος και 2,4% το 2018 αλλά θα επιβραδύνει στο 1,2% το 2022.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης